”Sori, meitsi heitti lauluja purkkiin, venähti sitten… Venaa, otan teen.”

(Palatessa pöytään molempien kännykät puhkeavat kilvan kerjäämään huomiota kuin pahimmatkin tamagotchit; Hyrden soittoäänenä kajahtaa Children of Bodomin tuttu riffimelodia. WebSaatana tarttuu aiheeseen välittömästi.)

”Se on yksi vahvimmista bändeistä tällä hetkellä, roudailin niitä lapsukaisia Kipon (Anssi Kippo) kanssa -99 kiertueella. Mukavata oli, aiemminkin. Kun kävivät penteleet sitten Lemillä keikkaamassakin – kahdesti, -97 ja -98. Iloista oli kyllä, mukavia veijareita. Muistavat sitäpaitsi, pirut, Staminan heput vieläkin, tuo Pexy tykittää aina niiden keikoilla sinne takahuoneeseenkin asti, juttelemaan!”

-Palataampa vielä siihen studio-aiheeseen, mitä työstätte?

”Se meidän tuottajapersoona Kaitsu (Kai Poutanen) haluaa kuulla kaikkea materiaalia, vanhaa että uutta, joten kipattiin sille nippu vanhoja levyjä eteen. Meikä on painanut muutaman uuden biisin kasaan syksyn alusta ja niitä me pannaan langalle StudioNetissä, siellähän me tehtiin ’Vihaa’:kin ja siellähän me tutustuttiin Kaitsuun. Homma toimii kuin vasen kives ja iloista on, kun vehkeet löytyy Kaitsulta itseltään omasta takaa… eli edestä. Demoamme siis uutta materiaalia, piste.”

-Onko ”Vihasta” saadun palautteen ansiosta linja minkäsuuntaista?

”Siis musiikillinen anti? Kyllä me tykitetään kuin ennenkin, ehkäpä eniten meikäläistä ruoskitaan tuon lyyrisyyden lähteenä, joutunee tarkistamaan linjaustaan siis siellä. Kannibalismilaulut ei kuulema myy. No ei se myy, totta on. Mutta se toimii biisin ehdoilla. Kehitys vie sanoja varmaan kohti hieman helpompaa ja tarttuvampaa matskua, Tero ja Pexy antaa omia eväitään hommaan, kiitos siitä.”

”Musiikki muuten rakennetaan nyt ihan pirusti paremmin, sovitusuudistuksia on jo vanhempiin lauluihin! Kaitsu kuulee tuoreella korvalla kaiken sen, mitä me missataan. Me kerrotaan mitä hän missaa. Toimii kuin lapio.”

-Missä vaiheessa promootio on, onko tunnelmat hyvät?

”Tottahan toki! Pelkkää plussaa ja iloista mieltä on ollut ilmassa, ryskittiin noita promopaketteja jokapaikkaan ja odotellaan paraikaa tuloksia. Prognoosi on… en kerrokaan, jokainen tehkööt omat ennusteet. Niin, levyjä on painunut kansan keskelle kivasti, santsaavatkin vielä, että milloin lisää sais. Minä siihen että: ’Pitäkää nyt ne housut jalassa!’ Vastahan tämä saatiin tehtyä, annetaan uuden matskun sulaa! Kuitenkin onhan tässä koko ajan mentaalista työstöä päällä Teuskilla että Terolla, Pexylläkin. Treeniä tarvitaan, ei muuten tule lasta eikä paskaa.”

-Sitten välikysymys, millainen on mielestänne mahdollisuus nousta pinnalle nyt, kun räppi puree suomen lapsia?

”Niin… Onhan se räp ja muu shaitte ihan jännä ilmiö, ollaan sitten niin ganstaa täällä pohjoisessa joo… mutta siis, onhan nyt nämä metallihommat kovassa iskussa, esimerkkejä en sano kuitenkaan. Joka aikakausi tarvii kovan käden musiikkia, ja pentele, jos on etevä akti, niin ei sitä kysellä mikä on in tahi out. Kyllä kansa tietää. Ja jos sitä joutuukin kilpailemaan kuulijoista jonkun ’löysät-housut-kalju-pää-paljon-sanoja’ -mallin kanssa, niin voi alkaa miettiä itsekseen minkä takia hommaan lähtee. Jos me haluttas nopeasti ylös, soitettas vaikka semmosta [tekee räppäystä ja skratsausääntä] jossa soisi taustalla [matkii pomppumetallirytmiä] !! Tai sitten [työntää savukkeet korviin ja laulaa ’olet sellainen, kaikki tietää sen !!’]” [naurua]

(WebSaatana kieltäytyy savukkeesta, joka ojennetaan suoraan korvasta. Hyrde tyhjentää kuppinsa.)

”Pitää mennä takas. Valokuvasessiot ja chorukset tekemättä, see you. Yo!”