Kuolema lähestyy. Rock'n rollin vaara on läsnä.E: Miten voi suhtautua siihen tosiasiaan, että tulet olemaan lauantain päätösesiintyjä festivaaleilla, jossa äitisi on nähnyt Procol Harumin jo ennen syntymääsi? Entä miten suhtautuminen muuttuu, kun kyseinen festivaali juhlii 40. vuottaan? Tietenkin lähtemällä paikan päälle jo varhain perjantaina juomaan ja juhlistamaan. Meitä olikin yli 50% bändistä paikalla perjantaina, koska keikka sattui olemaan viikonlopun ainut. Muista viikonlopun bändeistä parhaimpina jäi mieleen Baroness ja Scandinavian Music Group.

E: Lauantaina herätessä tuntui vaikealta ajatukselta kärvistellä yömyöhään asti selvinpäin monituhatpäisen yleisön seassa. Tästä syystä artistit vetäytyvätkin varmaan useimmin bäkkäreilleen ja niin tein minäkin. Ja tätä eivät artistien tuhannet ”kaverit” varmaankaan ymmärrä pyytäessään uudestaan ja uudestaan artistia yleisöalueen puolelle ryyppäämään. No, puitteet rauhoittumiselle olivat oikein kohdallaan. Siihen vaan rantalavan taakse mökkisaunaan, uimaan ja katselemaan meressä bailaavia mimmejä. Aika saatiin tapettua ja oli viimein oman keikan vuoro, joka olikin sitten… no, naurettavan hyvä.

P: Naurettavan hyvä keikka. Pyrot ensimmäistä kertaa Stam1na-keikalla ja uusi keppi, Xiphos – ai että, kun toimi! Perjantaina näin Ossin ja lauantainakin oli hyviä bändejä. Hellekelit kruunasi viikonlopun. Ja se lauttamatka keskustasta Ruissaloon oli aivan hyvä. Voin nimittäin kertoa, että oli aika shokki nousta 18 asteisesta imastoidusta taksista Turun torille, jossa lämpötila näytti mittarin mukaan olevan 34,2 astetta.

H: Naurettavan hyvä keikka. Arvolan Arskan pommit, liekit ja tykinjytkyt saivat artistin pelon, kiihkon ja skarppauksen tilaan. Aivan kuten alkoholi!

Muistikuvia keikasta:

– Joku heitti yhtyettä 1,5 litran muovipullolla
– Joku heitti yhtyettä hatulla
– Joku heitti yhtyettä juustolla
– En syönyt juustoa
 Muistikuva merestä.Muistikuvia Turusta ylipäätään:

– Saavuimme Hyyrysen Jussin Minillä (vm. 1977) paikalle jo perjantaina
– Lapkon keikka oli vitun hyvä
– Kotiteollisuus oli kuitenkin paras, varsinkin ensi kertaa julkisuudessa alastomana esiintynyt Miitri Aaltonen
– Hyppäsin benji-hypyn
– Olin liian promilleissa pelätäkseni
– Miitriä vitutti. Mokomien bussin hajottua Shellin pihaan jossain hevon vitussa ja Jussin Minin kyytiin liftattuaan myös Mini hajosi
– Miitriä vitutti aivan saatanasti
– Katsoimme jalkapalloa ja joimme viskiä

E: Mulla on kyllä kännykässä muutama video ja valokuva lauantain jatkoilta, jolla saisin ehkä palautettua vielä muutaman muistikuvan Antin mieleen, mutta niitä ei yksinkertaisesti voi julkaista. Niitä ei julkaise YouTube, ei edes Radio Rock. Pahat jatkot. Pahat, pahat jatkot.

H: Emil tarkoittanee tietysti juhlia, joiden kohokohdista julkaistaan pian valokuvamateriaalia Kotiteollisuuden NoSORI!:ssa.

E: Voi saatana.
Hotelli vittuilee. Aina saa, vittu, pelätä kaikkea.