14.07. Henry’s Pub Kuopio

Alaha skargeli rohjustaa 2006 kesäkiertue – keikka nro 14

Bussin ajossa on käytettävä mielikuvitusta, tekniikkaa, tarkkaa silmää ja perinteistä raakaa voimaa. Hulahettii Kuopion Speden seuduille niinku tuhlaajapojat. Oli suuri huoli edelliselle Lappeenrannan keikkapaikalle jääneistä keikkakengistä, mutta onneksi tuolla kalakukkotorin laidoilla ymmärrettiin näin savolaisittain kaupankäynnin päälle. Vai pitäisikö sanoa ”piälle”. Uudet mustat henkilökohtaiset lavakumit (vai sanoisinko ”pikkumustat”) löytyivät vartissa – juuri sopivasti muun bändin roudatessa tavarat Henrysin hengenvaarallisia porrasrakenteita mukaillen.

Roudaksessa on käytettävä mielikuvitusta, tekniikkaa, tarkkaa silmää ja perinteistä raakaa voimaa. On ihme sinänsä että tällainen pienten läskien ja raajarikkojen kavalkaadi mobilisoituu ylipäätään mihinkään järkevään logistiseen tempaukseen, mutta että roudata nyt rokkibändin monimutkaista backlinevarustusta vieraan keikkapaikan salaperäisiin käytäviin… el mirable dictus! Käsien ja jalkojen yhtäaikainen käyttö onnistuu normaaliolosuhteissa vain rumputaiteilija Veliniltä, mutta kun Pappa käskee niin Pekkelistäkin kuoriutuu todellinen hämähäkkimies. Siinä on 4X12 Marsun kabinetti kevyttä valuuttaa. Kun Pappa heilauttaa keppiään, heilauttaa Kangasmäki bassostäkkiä etelään kuin rosvojoukko hopeasäkkejä. Kun Pappa murahtaa, alkaa Hyyrysenkin pulkannarut sulaa ja basariboksi suorastaan hölkkää paikoilleen. Pappa tietää, sillä Papalla on pitkä muisti.

Ruokailussa on käytettävä mielikuvitusta, tekniikkaa, tarkkaa silmää ja perinteistä raakaa voimaa. Kuopion keikkapaikan järjestämä ateriointi on aina aiemmin lämmittänyt sydämen juureksia yltäkylläisyydellään. Jo vuonna 2003 nautimme samaisen nimettömmäksi jäävän ravintelin annokset parempiin poskionteloihin sadan kilometrin tuntivauhtia, puhtaasta himosta. Nyt edelleen tuoreessa muistissa vuoden 2005 broilerisalaatti, eteeni kannettiin huolella menusta valkattuna paahdettu kirjolohisalada. Meinasin syödä pääni annoksen mukana. Viereisillä sikapossuilla tyyliin Kangasmäki/Velin/Olkkonen/Ruusunen oli täysi työ tappaa kertaalleen eteen kannettu avuton sikapihvi, mutta tämä poika lävisti kalan rauhallisilla ranneliikkeillä. Tarkasti ja letaalisti maatui salaatinlehti vatsalaukussa. Annos oli kaiken lisäksi laktoosivapaa. No trouble with that.

Leppuuttamisessa on käytettävä mielikuvistusta, tekniikkaa, suljettua silmää ja perinteistä raakaa voimaa. Hotellihuoneen sänky oli kohdistettu tuulettimeen, sää oli ns. lämmin. Huoneeseen rohjustanut valomies/huonetoveri Leinonen ilahtui nähtyään minut pelkissä alushousuissa makuuhommissa. Ilahduin itse ajatuksesta ilahtua.

Keikan vetämisessä on käytettävä mielikuvitusta, tekniikkaa, tarkkaa silmää ja perinteistä raakaa voimaa. Kirosanojen sateessa oli pakko louhia iso silmä silmässä, eli suuremmalla vaihteella. Ilmassa seisoi pieni seisoskelun haiskahdus kun keikka pyörähti käyntiin. Onneksi Siperia opettaa. Käytimme yleisön lämmittämisessä ns. HHKTPROLPHPKH-livemetodia: huuda, hakkaa, kiroa, temmo, pieksä, rääy, osoittele, livo, potki, horota, pilkkaa, kikkaile, hämää. Sehän toimi kuin arsenikki. Eturivin Stam1na-paidoitetut tyttäret edestä ja satapäinen loppulössi perästä alkoi Kuopion kukko taipua käskyyn. Kuin tulisella ruoskalla sivallettu megaposse hikosi ja aloitti bilettämisen jo kolmannen kipaleen kohdalla. Pian huusimme jo Pahaa arkkitehtia paikalle käs’kynkässä Perkeleen kanssa. Toimii.

Kännin vetämisessä on käytettävä mielikuvitusta, tekniikkaa, tarkkaa silmää ja perinteistä raakaa voimaa. Tuhannen nimikirjoituksen ja yleisön edustaja(ttare)n kysymyksen jälkeen oli aika kumota kaljaa ns. parempiin suihin. Suihin sujahti myös vihreälakkinen jääkärimestari poikineen. Ai että. Sitten alkoi päässä kilistä. Kuin raha-automaattin kolikot kilahtivat aivosolut toisiinsa ja pian olikin jo aika maata keskellä Kuopion toria, kasvot kohti itää ja koivet länttä. Mikäpä siinä, ”seuraavana päivänä Ilosaareen”, kävi lyhyen ajatusketjun tie.

Hotellihuoneeseen selviämisessä on käytettävä mielikuvitusta, tekniikkaa, tarkkaa silmää ja perinteistä raakaa voimaa.