Aamulla Nosturiin puolivirkeänä ja nokka kohti Lahtea. Sieltä olisi tarkoitus ajaa suoraan Jyväskylään, mutta päätämmekin ajaa Mikkelin kautta, koska autolla ajaminen ja auton kyydissä istuminen on niin helvetin mukavaa. Nooooooh, älä Tuomas suutu, hyvin se meni. Et sie voinu sille mittää!

Emme olleet tietenkään ainoat sekoilijat: Joukkue Gay-bussi oli lähtenyt Helsingistä noin tunnin myöhässä yhden soolokitaristin takia, ja lähdettyään ajaneet vielä Lauttasaaren kautta. Mie en ymmärrä vitsiä, koska tuttuja teitä miulle on Iitiäntie ja Uimintie (ja olen joskus kuullut puhuttavan kutostiestä), mutta kai toi jotain helsinkiläistä naurattaa.

Lutakkoon päästiin lopulta ja pihalla oli roudaus käynnissä. Tänään olisi tarkoitus nauhoittaa koko keikka muutamalle kameralle, joten tsekissä kesti ihan helvetin kauan. Muusikot alkoivat jo turhautua, mutta onneksi Lutakon tyttöjen maukas ruoka valmistui juuri sopivasti, joten hipit jatkoivat tsekkiä myöhemmin. Vatsat pinkeinä ja tulevaisuuden kuviot puhuttuina tsekki, FM tsekki, sauna, kalja, kalja, tupakka ja kalja. Eli odottelua, pitkää odottelua.

FM2000 oli hurjassa vireessä ja vetäisi parhaan keikan, jonka mie oon yhtyeeltä todistanut. Yleisö oli erittäin liekeissä and. Tuntuisi muutenkin uusi matsku toimivan törkeän hyvin. Boyz? Andi? Meibi bus pipsi?

Ja eikä meilläkään nyt ihan huonosti mennyt. Keikkaa varten oli käyty hassuttelukaupassa ja tuotu Hyyrysen hullu serkku, Hieho (os. Vasikka) paikan päälle. Setti oli täyttä rautaa alusta asti. Jengi oli aivan vitin liekeissä. Jopa niin liekeissä, että jouduimme keskeyttämään Vapaan maan turva-aidan hajoamisen vuoksi. Vöyhötys jatkui loppuun asti ja huipentui viimeisen biisin ilmapallo/muumio/keke/sirkus/andi -spektaakkeliin.

Tässä vaiheessa täytyy muuten mainita, että kaikki syyskiertueen keikat ovat olleet aivan perkeleen hyviä. Yleensä meillä on vähintään joka neljäs keikka ehkä hieman toistaan keskiverrompi, mutta nyt on ollut joku ihme vääntö päällä. Eipä tuo haittaa.

Lähdimme juhlistamaan onnistunutta iltaa Infernoon.

P.S. Erityiskiitokset jälleen Lutakon henkilökunnalle! Vii lav jyy!