Värillä on väliä.

P: Matka Kuopioon kävi Mikkelin kautta, jossa odottelimme Kaikan, Teemun ja Jukan kanssa bussia muutaman tunnin. Mikkelissä oli Helle, terassi kutsui.

Helle

H: Ihan isolla H:lla kirjoitettuna…? Lienee ollut kuuma.

kp: Sitä ennen ravintolavaunussa ehti hyvin nauttia kolme lonkeroa, paikallisessa ravintolassa ruoan, punkkulasin ja jälkiruokalonkeron ja koska bussimme oli myöhässä, ehdimme vielä helposti takaisin terassille. Moinen tankkaaminen nosti alkoholin määrää veressäni huomattavasti ja pamahdin ihka oikeaan känniin. Pari vielä bussissa ja sitten nukkumaan. Jotenkin ne päivät on vietettävä, työt tehtävä, illat nukuttua, aamut herättyä, päivät vietettävä…

H: Loppusuora vetää meidät kaikki kuivaksi. Mie ainakin vedän kuivat. Nimittäin kuivat housut jalkaan, kun vesisade on jatkunut sen verran pitkään. Kesäflunssakin iski, vaikka Kuopion lähdettiin hellemeiningeissä. Räkää lensi jo kolmatta päivää ja keuhkoputkissa tuntui chiliselle. Se on laulajalle mieluisa olotila. Kieltäydyin kuitenkin lillittelemästä, kunnes Kuopion drinkkiliput iskettiin kouraan. Pian olikin Viikatteet tarjoamassa Koskenkorvaa ja homman sävel selkeä. A’vot vaan nimmaroimaan!

P: Perillä oli luvassa peruspyörimistä ja yskimistä, kun x:nnen viikon kesäyskä ei tokene ei sitten millään. Pitihän sitä lainata kitaravahvistintakin naapurimaan soitin- ja lauluyhtyeelle. Eläkeläisiä moikattiin. Se nimmarointi kesti muuten varmaan pari tuntia, kun jonoon lappasi koko ajan lisää porukkaa vekselit käsissään. Meilkein tuli kiirus valmistautua keikkiin.

kp: Helevetisti jengiä jonossa aivan kreisibailutunnelmissa. Joku allekirjoituksen hakija taisi hieman möksähtää miulle kuvataiteestani levynkanteen. No sori! Mitäs läksit… Nimmareiden jälkeen kakkukahvit Kakun kanssa.

El Longiero.

H: Nannan hieronta teki gutaa. Muutama naseva lukkopaikka niskasta paikallistettiin. Hartioihin saatiin näin kiertoon verta, jota ei ole niillä kohdin nähty sitten vuoden 2005. Sama pätee miun alahartioihin. Tiedätte kyllä mitä tarkoitan.

kp: Saattoi olla elämäni ensimmäinen hieronta. Sellaista saatanan palleroa ja pulleroa niskat täynnä, että ehkä olisi parempi ottaa homma kunnolla haltuun kesäkeikkojen jälkeen… Eli asia, jota olen suunnitellut viimeiset 5-6 vuotta…

P: Miehän en mihinkään hierontaan edes ehtinyt, mutta hällä väliä, keikki oli mitä mainioin, ainakin oma fiilis oli huipussaan ja soitto kulki.

kp: Keikkahan oli vallan mainio, vaikka meinasikin tulla ihan kylmä välillä lavan puolella. Kuopion Wall of death oli erittäin hieno näky pienellä rantalavan(?) kentällä. Vähän olisi sellainen muistikuva, että välispiikit saattoivat tulla Marsista tai Norjasta kyseisellä lavalla meidän aikana. Olimme ainakin suht paljon mikkien luona koko kööri ja se ei ole yleensä kovin hyvä juttu… Noh, jotenkin se elämä on elettävä, työt tehtävä, päivät vietettävä…

H: Koska olemme vauhtimetallia soittava nuorekas & dynaaminen joukkio, joimme itsemme aamuksi Ouluun. Heräsin bussista yskäkohtaukseen klo 4:00. Äkkiburgeri ja takaisin petiin. Muistikuva on, että klo 6:40 olin Oulun hotellilla tunkeutumassa sänkyyn jatkamaan yskimistä. Tunsin itseni ihmispakoputkeksi.

P: I feel you, brother.

Mörköjä Suomen yössä.