Kerhon pojat kokoontuivat jälleen.H: Matka Kuopioon alkoi 6:45. Unta oli kertynyt palloon siis kokonaiset kaksi tuntia. Nukuin vielä ennen bussiin pääsyä tovin asfaltilla, tyynynäni toimi Jalaksen turvakenkä. No, onneksi soundcheckin sai tehdä suht rauhaisasti. Joku web-tv-haastattelukin tuli tehtyä. Jotain nihilismiähän sitä taas edustettiin. En muista. Enkä näe juurikaan yhtään syytä muistaakaan.

K: Juu, yöunet jäivät tosiaan kahteen tuntiin, mutta bussiunet olivatkin sitten aivan hyvät, pyöreät viisi. Ei muuta ku ihmettelemään Kuopion festareita. Todennäköisesti edelleen kännissä.

E: Kyllä se alkoholi oli haihtumaan päin, sen verran paha olo oli herätä. Tiesin, mikä auttaa, kun näin vettä. Riittävän syvälle ja uinti seis. Putoaminen vapaasti pohjaan, se tuntuu jumalaiselta.

H: Fysioterapeutti-Nannan sykemittarit, eli rintaremmit puristivat juuri oikeasta paikasta. Riisuin ne hitaasti ja keimaillen käydessäni Emilin esimerkin mukaisesti aidolla järviuinnilla. Ai hitto miten piristävää paskaa. Järvi on ihmisen paikka.

K: Festarit tulivat ilmeisesti myös järjestäjille jonkinlaisena yllätyksenä, koska lavan taakse oli hankaluuksia saada vettä tarpeeksi ja porttien jo ollessa auki kävimme poikain kanssa paskalla bajamajoissa, joissa ei ollut vettä, eikä vessapaperia. Noh, eihän sitä aina kaikkea ehdi tekemään.

E: Meillä oli siis kyllä vessapaperia taskussa mukana.

H: Desibelirajoitus vitutti suunnattomasti. Mutta onneksi spiikeissä tapahtui onnistumisiakin… Puhumattakaan epäonnistumisista. ”Vika ei ole huumeissa, vaan niiden käyttäjissä”. Raipati rai.

E: Tilille panosta ilmoittanut ”Saikkonen on viestintuoja” oli myös hyvä. Kesän parhaat spiikit. Tuota huumekommenttia puitiin vielä myöhemmin ja kyllä siinä edelleen on mielestäni tiettyä perääkin.
 Kake kateellisena Klamydian Rikun soitosta.K: Desibelirajoitus, eli tällä kertaa 93dB oli kyllä aika hurja. Jos lukemat eivät sano teille lukijoille midn, niin meidän intron aikana yleisön huutaessa äänenpaine oli noin 100 desibeliä. Hyvähän siinä on sitten vedellä rokkia, kun bändi tulee yleisön laulua hiljempaa… Siltikin, meininki keikalla oli oikein hyvä, joten eihän tästä tietenkään mitään huonoa fiilistä jäänyt.

E: Hyvä fiilis jäi. Ihan vähän painoi edellinen yö, joten ei Nannan mittarit ainakaan minulta maksimisykettä tällä keikalla mitannut. Toisalta yleisökään ei ollut ihan vielä täydessä vedossa festarien vasta startattua.

P: Edes pari päivää jyllännyt kurkkukipu ja päänsärky ei haitannut oloa, kun Stam1na viilsi Kuopion festariyleisöön koloa! Ei hajuakaan, mitä tuo tarkoittaa, mutta Kuopiossa on ollut aina hyviä keikkoja, kuten nytkin. Soittoaika, 14.45 tarkoitti tässä bändissä, että on n. 12 tuntia aikaa ryypp.. Levätä keikan jälkeen. Siinä sitten pelailtiin, nautittiin. Aika yllättävää, että laulumies ja bassotaiteilija taisivat olla Nukkumatin kanssa treffeillä jo ennen yhdeksää.

K: Antin kanssa ammattimuusikkoina ymmärrämme myös levätä, jotta kuntomme ja seuraavan päivän suoritus olisi myös maksimaalinen. Niinpä niin…

H: Loput vuorokaudesta ja seuraavan vuorokauden ensimmäisistä seitsemästä tunnista ovatkin sitten suomalaista rock-historiaa.Onko tämä edes laillista toimintaa?