Tunnelmia perjantaisesta Turusta. Satanen sille joka tunnistaa hahmot.

kp: Miun mielestä teiän pitäis kertoa tästä enemmän, koska työ siellä bailasitte enemmän…

E: Mehän tultiin sinne vasta lauantaina. Vailla minkäänlaista krapulaa.

H: Mie bailasin jo perjantaina. Ei meinannu olla ees yhtään ketää koko festivaaleilla. Tulin omaa autoa ajaen. Se oli täysin väärä päätös. Nimittäin perjantain osalta. Mutta veljelle tuli luvattua, että armeijaan se ei lähde ilman ankaraa bailausta & häpäisyä. Onnistuminenhan siitä tuli, hammasbasisti Tero Nordlundin avustuksella. Eli lattiamajoitusta, könyämistä pikkuhiljaa täyttyvällä Ruissalolla ja humalaisen möykän kuuntelua. Siinähän se perjantai. Ja kostokänni heti lauantain puolella vuorokausivaihtoa. Jack Daniels ja Klubi. Ja tietysti Heikki Häkkinen, laptop-ghettoblastaus kaupungin kaduilla, sekä intiaanipäähine.

P: Tulin perjantaina Turkuun suoraan Tukholmasta ja hassustihan siinä kävi. Muistaakseni mitään bändiä en käynyt katsomassa. Hyrde kuskasi, Börssiin kävi tie.

E: Stam1nan historian ensimmäinen keikka päälavalla. Siis Niittylavalla. Vaikka ounastelimmekin jo etukäteen ettei Niittylavan backstage-puitteet voi olla Rantalavan bäkkärimeininkien mukaista (sauna + merenranta) … Mulla katkes täysin ajatus. No, kohillaan ne kuitenkin oli, paitsi että tuulettimet olivat menneet paskaksi jo edellisenä päivänä: työmaakopissa oli helvetin kuuma.

P: Keikki oli suht aikainen ja olo oli kehno. Hieman ruokaa, Purmosen dokkaria ja viiksiä trimmaamaan. Onneksi bäkkäriltä löytyi myös juoksevaa vettä. Keli oli erittäin hiostava.

H: Viereisien koppien ovissa luki, että Nightwish ja Apocalyptica. Olimme siellä missä suomalainen rock-magia muuttuu orgiaksi! Eicca oli pyydellyt viikkoa aikaisemmin miuta laulamaan heiän keikalleen yhden biisin selloheviä, mutta hitto kun meidän setit olivat aivan peräkkäisillä sloteilla ja eri lavoilla (Stam1na tietysti päälavalla, heheh)… Olisi ollut taas mahtava käydä joikhaamassa jäbien musaakkia. Mutta olipa tuossa omassakin setissä kärvistelemistä. Tunti heinäkuisella lavalla on kuin tekisi punnerruksia saunassa. Tai rakastelisi saunassa. Kuumennetussa saunassa. Namiahan se on, mutta hikihän siitä tulee.

E: Jos nainen ottaa sinut saunassa suuhunsa juuri juotuaan kylmää juomaa… A’vot.

H: Emil on härskillä tuulella. No, sinne sitä sitten kiivettiin lauteille juu. Jusbaum oli tienaamassa oravannahkansa Imatran big bängeillä, joten etupäässä nappeja väänsi jälleen Miitri ”Viisitoista metriä seitkyt senttiä” Aaltonen. Kovaa oli kuulema tullut yleisöön ääni. Isolta vaikutti varmaan myös naamat, jotka screenille ajettiin. Just äsken katsottiin keikkatalleenne keikkabussissa ja hehe, olipa muuten maailman hienoin todellakin tuo Lemi-backdroppi. Viisi kertaa kymmenen metriä maalaismaisemaa. Olkkosen kärrynpyörä rumpuraiseria vasten kruunaa koko paskan. Mutta naamamaskia miun pitää vielä hioa…

kp: Luppakorva. Vihainen luppakorva.

E: Mie olen aidosti ylpeä myös tisseistä. Näyttävät varmasti screenillä upeilta.

P: Keikkihän oli mitä mainioin ja yleisömäärä suurin tänä kesänä. Kyllä kelpasi! Keikin jälkeen rentouduimme bäkkärialueen katveessa hyvässä seurassa, oli aika juhlan.

Perttu K. ja ankaran lavalasetuksen ABC. Mukana myös ihmismäinen hirviö.

H: Sitten meidän Jeesus-yhtyeen teebussi lähtikin ajamaan Lappeenrantaan… Tyhjennettyään akkunsa itsekseen. Hienoa. Mie ja Emil ja Pekka kieltäydyttiin kuitenkin teekutsuista ja koska nerokkaasti suoraan Paviljonkilavan yhteydessä seisoi ajoluvalla miun auto, täytimme sen peräperseen nesteherkuilla, joiden tuli riittää loppupäiväksi, plus seuraavaksi päiväksi. Ilmeisesti tässä yhteydessä Olkkosen kusiset navettavaatteet hautautuivat peräkontin uumeniin. Voitte kuvitella hajun sunnuntaina, kun tavaraa purettiin…

P: Sen siitä saa, kun lähtee omine autoineen liikenteeseen. Lauantaina tuli katsottua ainakin PMMP ja Chisu, jotka vetivät mahtikeikit suuren maailman tyyliin. Ilta toisti erittäin samaa kaavaa kuin aiempikin, Börssissä riitti tuttua naamaa ja kollegaa. Ruisrock on todella kesän kohokohta, kiitti Mertsi!

E: Ja Häkkisen Heikki. Siinä on mies paikallaan. Illan aikana Heikki järjesti bäkkärille lisäaikaa, salakuljetti kaljat yleisöalueelle, järjesti miun kaverin taka-alueelle, järjesti Antin auton avaimet miulle, kun kaikki muut olivat jo lähteneet kaupunkiin ja tavarani olivat vankina autossa, sekä järjesti miulle erillisen autokyydin keskustaan.

H: Ikimuistoinen Turku-viikonloppu. Ikimuistoinen oli myös maanantaipäivä.

Katja "Meedio" Vauhkonen ja yölliset pilatesharjoitteet.