Oli poikkeuksellisen viileä kevätsää. Tuulen voimakkuus oli noin 5m/sek, jotakuinkin normaali siis. Neljän päivän aivoseminaarin ja tiiviiden luentojen jälkeen oloni oli hämmentynyt, kuin tyhjä hattu. Kello yhdeksän jälkeen illalla ajatukseni alkoivat harhailla. Jokin oli vialla! Pystyin suurten, mutta voimattomien aivojeni viimeisillä sähkösignaaleilla käskemään turtuneen ruumiini aterialle.

Päätimme kollegani kanssa suunnata erääseen eksoottisen maan perinteitä vaalivaan ravintolaan. Tiedustelin pyörylän muotoisesta leivästä, jonka hetken laskelmoinnin jälkeen päättelin koostuvan seuraavista ainesosista:

– Vesijohtovesi (elintarvikkeen numero: 922)

– Vehnäjauho (Tieteellinen nimi: Triticum spp., valmistustapa: käsittelemätön tai tuore)

– Öljy (elintarvikkeen numero: 541, rasvahappo 18:2 cis,cis n-6 (linolihappo) pitoisuus 39926 mg)

– Suola (koostettu kivennäis- ja hivenaineista)

Sain selville, että leivän hankkiminen on erittäin edullista, mistä hieman piristyin ja hymyilin itselleni. Mutta koska pelkkä leivän syöminen ei olisi ollut kovin antoisaa, saati sitten ravitsevaa, päätin tiedustella työntekijältä mahdollisista ylimääräisistä lisukkeista. Ilokseni sain kuulla täytteiden kuuluvan leivän kanssa samaan hintaan! Sain valita jopa neljää eri elintarviketta leipäni päälle! Meinasin jo ilosta johtuen joutua hurmostilaan ja kaatua hämmästyksestä, mutta onneksi kollegani sai pidettyä minut fyysisesti pystyssä. Nopeasti, mutta harkiten ryhdyin valitsemaan lisukkeita itselleni. Tehtävä oli haastava: ravintola ei olisi enää kauaa auki, joten minun oli nopeasti mietittävä kunkin ravintoaineen koostumukset läpi! Tarkastelin listaa ja tulin noin 13,4 sekunnin aivotyön jälkeen tähän tulokseen:

– Tonnikala (tieteellinen nimi: Thunnus)

– Salami (valmistustapa: teollinen, imeytyviä hiilihydraatteja 0 g)

– Kinkku (raaka-aineluokka: makkarat, E-vitamiini alfatokoferoliekvivalentti sekä D-vitamiini pitoisuudet vähäisiä)

– Naudanlihasta ja vähärasvaisesta lampaanlihasta koostettu elintarvike, joka tunnetaan myös nimellä kebabliha (valmistustapa: grillattu, ruoankäyttöluokka: pihvit, kyljykset).

Innokkaasti, mutta väsyneenä jäin odottamaan tilaustani, samalla keskittyen kaavoihin…

Hetki koitti ja sain piiraan eteeni. Tehtyäni laskelmoinnit halkaisijasta ja kehästä aloin täyttää vatsaani. Voitaisiin miltei sanoa minun nauttineeni olostani makujen sinfonian soidessa suussani. Keskustelin kollegani ja ystäväni, tohtori Knuutilan kanssa kaavoista ja olemassaolosta. Keskustelumme sai mielenkiintoisia näkökulmia. Uskon yhteistyömme jatkuvan yhtä hedelmällisenä jatkossakin.

Oli aika lähteä. tyytyväisinä kiitimme henkilökuntaa. Kiitoslauseemme olivat kuitenkin herrasmiesten tapaan hillityt, mutta hyvin kohteliaat. Aloin kyseenalaistamaan oloani samalla kun kollegani nautti ulkona tupakkatuotteista. Teimme vedenpitävän suunnitelman huomista varten ja hyvästelimme dramaattisesti. Ilmassa oli veljellisen hyvästelyn merkkejä. Emme vilkuttaneet toisillemme, koska se ei sovi arvokkaan herrasmiehen käytökseen julkisilla paikoilla.

Kävelymatkalla huomasin, että joku oli pahasti vialla. Ajatukseni harhailivat pahasti. Hetken kyseenalaistin jopa suurimman henkisen opettajani suhteellisuusteoriaa! Mitä ajattelinkaan! Tunsin kuinka minua seurattiin. Katsoin taaksepäin ja sivuille, mutta en nähnyt ainoatakaan fyysistä olentoa takanani. Hämillään jatkoin matkaani. Sitten tapahtui jotain merkillistä: kuulin kuinka joku juoksi minua kohti aggressiivisesti. Säikähdin, katsoin taakseni, mutta maisema takanani oli taas tyhjillään! Voin vannoa että se oli vihollisteni henki, joka yritti pahoinpidellä minut, koska tunsin kosketuksen! Nyt aloin tuntea pelkoa. Minä, joka perustan kaiken tieteelle, pelkäsin yhtäkkiä jotain yliluonnollista ja täysin epätieteellistä! Lisäsin askelteni tiheyttä ja tähyilin entistä tarkemmin ympärilleni. Minua tarkkailtiin koko ajan! Tunsin kuinka pahat silmät tarkkailivat jokaista liikettäni. Kotiin ei olisi ollut matkaa enää kuin vajaat 92 metriä. Mietin tulevaisuuttani: entä jos minulle tapahtuisi jotain? Onko joku selvillä kaavoistani? Jos minut kidnapattaisiin ja kaavani varastettaisiin? Hetken koko tulevaisuuteni oli vaakalaudalla. Onnekseni huomasin olevani jo laboratorioni ovella.

Järkyttyneenä odotin vuoroani tutkimuslaitteiden pariin. Nuoremmalla professorilla oli tutkimukset kesken. Olisin ruvennut selvittämään tapahtunutta, mutta en kyennyt siihen koska olin liian väsynyt ja peloissani. ”Nyt olen turvassa” ajattelin, ja päätin ryhtyä tutkimaan tapahtunutta vasta yöunien jälkeen. Seuraavat ajatukset pyörivät päässäni: ”Takistani ja päähineestä pitää ottaa näytteet, työtä on paljon. Vai onko sittenkään rationaalista käydä selvittämään tapahtunutta? Onko tämä niitä asioita, joiden pitäisi antaa olla? Jos tämä olikin varoitus tuonpuoleisesta? Ei! Eihän se ole fysiikan lakien sallimaa!”

Oli sanomattakin selvää että minun oli pakko levätä. Nukahdin sekunneissa. Tapahtuma tuli kummittelemaan vielä uniini, hieman eri muodossa tosin. Tapahtuneesta on kulunut kohta kaksi päivää ja olen vieläkin hämilläni. Olen pohdiskellut eri vaihtoehtoja mielessäni:

– Neljän päivän aivoseminaarin jälkeen väsyneet aivoni tuottivat harhakuvia, koska olin saanut unta viimeisten neljän päivän aikana vain 12 tuntia

– Viholliseni oli lahjonut ravintolan työntekijät huumaamaan minut, jotta pääsisi käsiksi salaisiin kaavoihini

– Epätodennäköisin vaihtoehto on tietysti, että henkiolento oli todellinen. Olen tutkimassa juuri sähköimpulsseja selvittääkseni voiko erityyppiset lataukset aiheuttaa epäfyysisiä olentoja

Palaan aiheeseen, jos saan tapahtumaan järkevän selityksen. Siihen saakka, ystäväni, olkaa varuillanne. On olemassa paljon asioita joihin tietomme eivät riitä!”