Kantturain Konttorit Kesä 2005 keikka nro 6

Spede olisi ylpeä. Maailman kuumin heinäkuun aamu. Viisihenkinen lahopää pelleporukka astuu Rovaniemen lentokentän maaperälle. Aurinko on kuumempi kuin etelässä. Kitarat, pellit, pedaalit ja piuhat ovat jääneet Helsinkiin. Aurinko ei liiku.

Lappalainen mies hätyyttää viisikon tila-autoon ja ajaa heidät hotellille. Ei, emme menekään hotelliin. Meidän on ollut määrä saapua edellispäivänä. Huoneita ei ole. Soitto Wallu Walpiolle. Huoneet järjestyy potkimalla jokin seurue pihalle läheisestä hostellista. On pakko nukkua tovi. Ei pysty, televisio pauhaa ja selkä pukkaa hikeä pihalle. Suihku ei auta viittä minuuttia pidempään. Siirrytään keskustaan kikkailemaan. Joku tunnistaa lemiläisen viikarin.

Aurinko ei liiku. Juhlapaikalla on paljon ihmisiä ja benji-torni. Joku kokoonpano soittaa punkkia veden päälle laitetulla lavalla. Wallu morottelee etäämmällä. Maj Karma on saapunut paikalle bussilla, aikovat kuulema ajaa keikkansa jälkeen suorilta Turkuun. Toivotamme hyvää matkaa ja kyynelehdimme onnesta lentokonetta ajatellessamme.

Oliko tuo joulupukki?! Ei, vaan monitorimiksaajamme. Suorimme kamamme kuntoon takahuoneessa, joka on yhdeltä seinältä avoin grilliteltta. Avoin seinä on yleisöön päin. Housut vaihdetaan teltan takana. Kamat lavalle, Maj Karma rönyää tiehensä, annan heille Carcosan levyn mukaan. Kamat on lavalla, Lordi päättää settinsä päästagella. Ihmiset tulevat katsomaan esitystä. Wallu huutaa “STAMINAAA!”.

Nelikkomme soittaa kuin viimeistä päivää. Onneksi paikalta löytyi messevä soitinkaluarsenaali, äänen pitäisi olla kunnossa. Basso-Professorilla on syntymäpäivä, rumputaiteilijamme Kake antaa miehelle lumipesut kesken biisin. Lumipesun. Heinäkuussa.

Porukka surffaa ja huutelee juttuja. Yhtye soittelee ja huutelee juttuja. Paidat riisutaan. Aurinko ei liiku.

Hiki valuu ja ihmiset pyytävät nimikirjoituksia. Muutama kaverikuva napsaistaan. Törmäämme pääesiintyjä Hanoi Rocksin ukkeleihin. Kake ja Laku ystävystyvät, teemme Lakun kanssa rannehikinauhavaihtarit. Sanon Mike M:lle “sie rokkasit jo ku mie synnyi”. Mike vastaa: “No hyvä ku synnyit”. Otamme tila-auton hostellille. Transformers-paitainen mies haastaa riitaa. Andy yrittää pelata blackjackia. En näe onnistuuko. Päädyn Kemijokeen uimaan. Rovaniemeläiset uivat housut jalassa, moitin heitä äänekkäästi. Kaksi tuntia paluulentoon. Aurinko ei liiku.