01.07. Koria-Roll Koria

Alaha skargeli rohjustaa 2006 kesäkiertue – keikka nro 10

Sammuin bussiin. Tuskan veto veti veteläksi ja oli pakko kostaa sekä kitaralle, ittellemme että maailmalle. Viha pursusi korvista parketille. Äh, kuha kusetin.

Skipataan tylsät ”matkalla keikalle” jorinat ja skipataan suoraan itse vetoon: vitun hyvä keikka. Aamupäivän pelleily Helsingin keskustassa vaihtui hallittuun punk-asenteeseen Kymijoen tuntumaan. Paikalla oli pieni mutta känninen koko perheen koko perhe. Viikatteen rähinöinnin jälkeen megaposse taisi olla hitusen himoissaan pogoilemaan, sillä jo alkukeikasta meininkiä pystyi vertaamaan klubikeikan intiimiin atmokseen. Milkeimpä seksuaaliseksikin kuvailtava energiaplasma virtasi (ainakin kirjoittajan päässä) valtoimenaan, soitto kulki rentona ja jalat kipittivät. Yleisön joukosta oli näin kouvolalaisena uudisasukkaana helppo bongailla tuttuja kasvoja, hymyssä suin rohjustavia spesiaaleja ja Osmos Cosmoksen äijälöitä.

Onneksi Kouvolassa sattuu ja tapahtuu. Kaarle Viikate pamahti lauteille tulkitsemaan Viiden laukauksen politiikkaa, kuten levylläkin. Teksti sinänsä oli vaihtunut hämärässä bussissa raapustettuun muistikuvaan varsinaisesta lyriikasta. Kaipa siellä spiikattiin jotain tosi oleellista terrorismista ja alkoholista. Kiitos Kalle, hyvältä se taisi siltikin vaikuttaa, ainakin jengi tykkäsi.

Samoin, setin loppupäässä mikkiständille kipsahti albumin Kahden reitin vierailuvokalit hoitanut Sami ”throat” Kujala. Eipä, äijähän rätisteli menemään vaikka kännissä taisi ollakin. Niin oltiin muutkin joten ei hätiä. Lyhyt ja ytimekäs vierailu sulki syklin ja pelleremmimme kätteli featuretteja kaljankultaisin kädenpuristuksin. Isän kädellä kuritettu custom pussiin, varovainen tervehdysspiikki Rautiaisen Timpan kitaristi Kuoppalalle ja kuppi kuumaa ja kuppi kylmää vatsaan sekaisin.

Onneksi kello oli vähän ja Rytmi-Katin alakerrassa hevikaraoke. Sokkovalinnalla Gunnareita ja Nirvanaa ja a’vot, johan alkoi kroppa vaatia armoa. Sitä et saa, keho. Aion hakata siusta paskat pihalle kesän loppuun menessä.