Lapin hulluus iskee ja lujaa.

P: Niinhän siinä kävi, että perjantaina oli aikainen herätys ja aikataulun mukaan piti olla kympiltä lentokentällä Rovaniemen lentoa varten. Aamiaista, lukemista yms. luvassa. Koneessa kuultiin seuraavaa: ”Stam1na crew you’re fired, cabin crew you’re hired!”.

Hippi aamupäivälennolla.

kp: Viikkojen köhä alkoi olla pikkuhiljaa siedettävässä kuosissa, mutta tilalle oli tullut kipeä alaselkä ja -vatsa. Sitä sitten kivasti porukalla arvuulteltiin, notta mistäköhän se kipu johtuisi. Tätä kirjoittaessa se on poissa, joten en kuole vielä.

H: Helsinki-Vantaalta Rovaniemelle. Vastassa tilataksi.

E: Hotellin aulassa Kai-Pekka.

kp: Kivasti sieltä hotellilta mentiin Fransmanniin syömään, koska se on tuttu paikka. Lapin menu käytiin läpi. Aiheutin todella laajalla yleissivistykselläni ja älykkyydelläni jälleen kerran klassikon jälkiruokaa nauttiessani: suklaakakun mukana suositeltu viini oli punaista ja hassussa lasissa, joten tyydyin makean maistiaisen jälkeen kommentoimaan ”vittu, miten paskaa punkkua”. Tarjosin lasia Emilille, joka totesi juoman olevan portviiniä, ja vielä hyvää sellaista. Näin! Sieltä sitten vatsa täynnä paskaa punkkua unten maille hetkeksi. Tai ainakin hieman lepäilemään hotellille…

H: Hotellin pihalla Emil.

P: Festarialueella tuli tsekattua Klamydia ja Nygård pikaisesti. Aurinko paistoi, mutta silti olin jäässä.

kp: Festarialueella ei tullut tällä kertaa kikkailtua, koska toiminta keskittyi lähinnä bäkkäriteltalla istuskeluun. Kävimme toteamassa Petri Nygårdin keikkaa hetken verran ja huomasimme myös eturivin, joka koostui osittain noin 8-10 vuotiaista ihmisten aluista, jotka lauloivat kaikki sanat mukana.

E: Kyllä Simessä on aina mukava käydä. Ei jää valitettavaa palvelusta, logistiikasta tai mistään muustakaan. Paitsi siis siitä, ettei kasva karvaa lappilaisiin verrattuna riittävästi ja tuppas paleltamaan.

P: Keikki oli yllättävän rento ja hyväntuulinen. Muistaakseni miun seksielämääkin käsiteltiin välispiikeissä.

E: Ai Petri Nygårdin keikalla..?

kp: Sitten se Stampan keikka. Viime kerrasta oli ehtinyt kulua parisen vuotta, joten intoa oli yllin kyllin ollin kullin näyttää Rovaniemelle parit taikatemput. Ulkolämpötila oli noin -78 astetta, eli ihanneolosuhde haalareille, mutta emme antaneet sen häiritä menoa. Saimme heräteltyä alkukankeaa yleisöä pitkin keikkaa ja yleisön määrä oli miltei tuplaantunut alku- ja loppukeikan välisenä aikana. Hyvä. Kake oli myös speksannut meille kyydin hotellille 15 minuuttia keikan loppumisen jälkeen. Nerokasta!

Pahoja jätkiä.

H: Keikka ohitse. Keikan jälkeen hotellihuoneen pihalla Kai-Pekka ja Emil.

P: Noin klo yhden aikoihin hotellille. Suihku ja Kaken kanssa autopornoa. Pari tuntia olisi mahdollisuus nukkua ennen kyytiä kentälle, jotta ehditään klo 06.05 lähtevälle paluulennolle Helsinkii. Yskitti.

kp: Noin klo yhden aikoihin hotellille. Reppu huoneeseen ja Emilin kanssa baariin. Pari tuntia olisi mahdollisuus ryypätä ennen kyytiä kentälle, jotta ehditään klo 06.05 lähtevälle paluulennolle Helsinkii. Biletytti. Janotti. Laulatutti. Tutti frutti. Tuomas ja Pappa liittyivät seuraan! Bileet! Silmä alkoi lupata. Bileet!

kp: Pitsan kautta hotellille maiskuttelemaan ja muistaakseni tunnin verran unta. Voi Emil-parkaa, kun on joutunut meikäläistä herättelemään…

E: 50 minuuttia. Enkä muista herätyksestä saati sun herättelystä yhtään mitään.

H: Vuorokausi ohitse. Rovaniemen lentokentällä Stam1na.

Huonekaverukset Helvetistä.