Hippi aamulennolla.

P: No siitä myö lähetään, että bussi kuskasi meiet Mikkeliin jo hyvissä ajoin ja olimmekin paikalla jo öbout 12 tuntia ennen keikkiä. No päiväsaunaa ja muuta ilmapeliä kehiin, että saisi ajan kulutettua. Käytiinhän myö Kaikan kanssa antamassa yksi haastattelukin jossain välissä.

H: Vitutti koko aamun, join äkkihumalat Helsinki-Vantaan kentän pihassa. Siinäpähän kärvistelin sitten kunnolla. KULLOOOOO!

kp: Näin jälkikäteen ajateltuna matka Mikkeliin meni oikein kivasti: nukuin todennäköisesti taksissa matkalla lentokentälle, nukuin lentokentällä, nukahdin heti kun pääsin koneeseen, heräsin Helsingistä, kävelin bussiin ja suoraan nukkumaan, heräsin kerran kuselle (juuri, kun kahvipaussi oli pidetty ja matkaan lähdetty) ja lopulta heräsin Jurassicin bäkkäriltä. A’vot, a’vot! Näin ammattilainen käyttää ajan ja siirtymät lepäämiseen.

H: Olihan tuo päivä pelkkää venaamista. Kävinköhän saunassa? En muista. Kävin. Just sillon kun muut lähtivät pois. Olo oli kuin laulajantautisella.

E: Saunasta piti käydä uimassa, koska Jurassicin mukava saunabäkkäri sijaitsee sen pikkulammen vieressä, jonka toisella puolella lehmät kuuntelevat festareita ihmetellen. Vesi oli kylmempää kuin vuotta aiemmin. Samoin ilma.

kp: Päiväsaunan jälkeen oli aika käydä ihmettelemässä Jurassic-alueen tunnelmaa ja tehdä meidän raskasta työtä, eli jauhaa paskaa Yleisradiolle. Off-topiccina täytyy mainita hauska juttu Ylex-aseman sivuilta aiemmin samalta viikolta: sivuilla oli uusien ja suosituimpien uutisten joukossa kolme kymmenestä Stam1na-aiheisia (kaksi suosituimmissa), mutta emme silti soi radiossa. Tuntuu hieman ristiriit…. Mistäs mie olin puhumassa? Niin, se haastis. Siellä oli ihan helvetisti porukkaa katsomassa ja kuuntelemassa meidän haastattelua, mitä helvettiä? En oo koskaan aiemmin nähnyt mitään vastaavaa. Huikeaa jengiä.

H: Olit sanomassa, että YleX:n soittolistassa on jotain PAHASTI vialla. Mutta palataanpa aiheeseen. En aio kertoa tarkemmin mitään WÖYH!-yhtyeestämme, paikallaolijat saivat harvinaisista harvinaisinta herkkua. Saas nähä esiinnytäänkö millon enää ja missä…

P: Wöyh-spektaakkeli tuli tsekattua, mutta muuten ei löytynyt keskittymiskykyä tai lämpimiä vaatteita tsekata muita bändejä. Olin nalkissa. Hyvä sana.

kp: WÖYH! oli hieno livenä. Mieluusti tuota olisi kuullut ja katsellut enemmänkin… W:n jälkeen omaan keikkaan oli aikaa enää kaksi tuntia ja 11 tunnin odottelun jälkeen pari tuntia ei tunnu enää mishään! Suomen kesä hohkasi kylmyyttään, mutta onneksi ilmeisesti koko päivän päällä ollut sauna oli lämmittänyt bäkkärikoppimme miellyttävän trooppiseksi.

E: W:n keikan takia piti vieläpä olla puoli-ilkosillaan 20 minuuttia… KYLMÄ.

H: Joo, ulkona hengitys höyrysi ja bäkkärillä oli hikikuumuus. Eteisessä oli köllittävä puoli-istuvassa Nelssonissa.

P: Keikki starttasi hienosti, vaikka pakkaskelistä johtuen käsillä ei ollut tuntoa ensimmäisten biisien aikana. Siitä se kuitenkin lämpeni, tunnelma. Yleisö oli mahtavasti messissä eikä heitäkään näyttänyt kylmyys haittaavan. Kitaran vireen ja yskimisen kanssa sai temppuilla, mutta olosuhteisiin nähden onnistuimme kiitettävästi! Olihan tälle keikille varattu uusiakin elementtejä legendan vierailun  ja henkilönosturin muodossa. Ja kaikki tämä hienous tallennettiin kameroilla. Toivottavasti jälki on julkaisukelpoista.

kp: Kahden ensimmäisen kappaleen ajan oli oikeasti aikamoinen työ yrittää pitää plektraa sormien välissä. Onneksi nakit tottuivat pakkaseen aika pian ja loppukeikan aikana nakkihommat eivät vaivanneet kuin housuissa. Jengiä oli aivan perkeleesti ja tunnelma oli mahtava! Oli hieno idea tallentaa nimenomaan tämä keikka monella kameralla. Toivottavasti myös audio olisi edes jollain tasolla julkaisukelpoista kamaa.

H: No, materiaali on… paljastavaa. Muistelen keikasta vain sen, että harvemmin on pitänyt uralla skipata lauluosuuksia näin paljoa. Yskintää ja aivopelejä. Tavallaan jäi vähän harmittamaan koko keikka. Surkeus.

P: Tosiaan, taas on yksi kesäkiertue takana. Jotenkin tuntuu siltä, että homma menee joka kesä hitusen eteenpäin ja viime kesänä soitimme miun mielestä parhaita keikkejä ikinä. Kelssit oli välillä haasteelliset, mutta todella hyvä mieli jäi kesästä ja yleisöstä. KIITOS!

E: Suuri kiitos. Parhaat yleisöt.

kp: Näihin tunnelmiin oli oikein mukava päättää pitkä keikkaputki ja siirtää aivot toiseen moodiin. Kiitoksia kaikille keikoilla käyneille!

H: Kiitos ihmisille. Kyllä tästä vielä kanan munat näytetään!

Hyyrynen elämänsä, uransa ja ryhtinsä kohokohdassa?