Triumph TR3 -58, Pyrkijä automopo -64 vai Volga M21 -62?
H: Aamulla olo oli onnellinen.

E: Ensimmäinen keikkabussin lastaaminen oli tosiasia. Bussin valintaan oli käytetty erityisen paljon aikaa ja vaivaa. Lopulta päädyimme vanhaan kunnon gay-bussiin ja vanhaan kunnon Kakeen kuskina. Helvetillistä ahtamista ja epämukavuuttahan se tulee sitten koko kevät olemaan.

H: Helsingin Tavastian loppuunmyyty sketsi aiheutti jo ajatustasolla niin perkeleelliset paineet, että koko illasta ei voinut ottaa paineita ollenkaan. Kuten lapsenteosta sanotaan: ”Huumorilla sisään, sketsillä ulos”.

E: Aivot ovat ilmeisesti kehittäneet jonkinlaisen tiedostamattoman suojautumismallin esiintymiseen liittyvältä paniikkihäiriöltä. Muuten en osaa selittää sitä, että allekirjoittaneelta on ylipäätään mahdollista ylittää 3. kehän rajaa, kun on kyse Tavastiasta.

P: Tavastia on Suomen ”The Rock Club”, joten extrapaineet oli housuissa taas. Tämä rock-poliisien poliisiasema olisi valloitettava jälleen kerran. Alun kangertelun jälkeen keikka oli miusta tosi hyvä! Porukka oli hyvin messissä ja soitto kulki. Ihan naurettavaa, että tämä oli vasta toinen keikki ja homma vaan paranee tästä?!

H: Ensimmäinen varsinainen uusi biisi keikkasetissä oli Piste jolta ei ollut paluuta. Päin vittuahan se laulajalta tietysti meni. Samalla hävisi kauhallinen itseluottamusta ja uskoa elämään. Viinapullon kirkas etiäinen välähti sarveiskalvojen tuolla puolen, aivojen salatussa elektromagneettisessa tulevaisuusväreilyssä. Palasin ruotuun ja päätin rangaista itseäni äärimmäisellä fyysisellä ryhtiliikkeellä. Siitäs sait, paska ruho!

E: Diiddididiii. Diidiidiii. Tässä kohtaa mie herkistelen joukolle aggressiivisia, hikisiä ihmisiä soitellen vähän sampleselloja tietoisena siitä, että eräskin menestyksekäs sello-orkesteri on yleisössä.

H: Keikan jälkeen helvetti riistäytyi irti lähes välittömästi. Miljoona kolmetuhatta tuttua ja tuntematonta suomalaista rock-todellisuuden keskeistä hahmoa tulvahti sisään Tavastian bäkkärin kusisesta oviräppänästä. Viinat hävisivät himokkaiden kurkkutorvien ahnaaseen putkiränniin ja muuntui sekunneissa gigaluokan äänenkäytöksi. Puuttui vain tupakointi sisätilassa. Kaaos ja tuho kääntyi voitoksi, sillä pelkästä kauhusta oli ahdettava verenkiertoon yllätyspaljon väkevää alkoholijuomaa. Puudutus ja euforia täyttivät tajunnan syleilevällä rakkaussuhteella, intohimolla elää elämää ja puhua ihmiseltä ihmiselle, kuin ihmiset puhuvat intohimoissa ja kännissä ollessaan.

E: Tässä kohtaa on helvetillinen härdelli siitä, kuka on menossa mihinkin bailaamaan ja miksi.

H: Sanottakoon vielä, että Loose-baarin jatkot olivat väkeviä kaikuja Suuren suomalaisen rock-todellisuuden kliseisimmästä päästä. Montako sanaa vaihdoin, miksi join. Asiat jäivät selvittämättä, Oksun drinkki jäi juomatta, taksi jäi jonottamatta. Oli aika palata todellisuuteen.