Lost In Oulu. Kuva: Teemu Leinonen.H: Sen voin sanoa, että Kai-Pekan ja meikämandoliinon lärvit olivat näkemisen arvoiset perjantaina 13.5. kello 4:45 aamulla. Yhtä naurettavaa oli myöskin Tropical Thunder, joka katseltiin edellisenä iltana ennen maatepanoa. Ben Stiller vetää kyllä hyvin, mutta olikohan Jack Blackin narkkarihahmo kaikista paras? Vai ehkä sittenkin Robert Downey Jr? No, ei siltikään The Anchormania voittanutta. Will Ferrell on NERO. Jos Will Ferrell olisi keikalla Oulussa niin mie oisin eturivissä.

E: Äh… tehtäköön selväksi, että nyt on kyse yksilömielipiteistä. Will Ferrell on paska. Hänen tähdittämänsä (ja osin käsikirjoittamansa) elokuvat ovat ehkä nokkelinta Hollywood-komediaa tällä hetkellä, mutta hirvittävää paskaa silti. Miehet jotka tuijottavat vuohia sen sijaan on esimerkki aidosti briljantista valtavirtakomediasta.

K: Ei se paska ole, vaikka ei olekaan aina 100% hauska.

H: Mites sen lillittelyn kanssa nyt sitten…? Edellisen keikan himohekumaa hehkuva olutkori kilisi Gay-bussin jalkatilassa aika vitun kutsuvasti. Itsehillintä katkesi noin kymmeneltä aamulla. Mitä helvettiä: meillähän olisi ainakin 12 tuntia venailua keikkaan! Siinä ajassahan ehtisi pulputtaa ainakin kahdet kivat nousukkaat! Poks. Glug, glug. Aaaaah. Vaan kukapa muistaa Piippolan Shellin raivopään?!

K: Piippolan vaarin lapsenlapsi oli yltä päätä liekeissä ja meuhkasi menemään! Pitkästä aikaan sellainen leppoisa, maalainen huoltoasematapaaminen tuntemattoman kanssa. Ei tollaista tapahdu missään helvetin ABC:lla.

P: Mie ja Velin junior oltiin etuoikeutettuja ja aikataulullisista ja taloudellisista syistä lensimme Ouluun. Lento meni leppoisasti ja olimme pelipaikalla samaan aikaan Gayn kanssa. Keikistä muistuu mieleen Suomi-Venäjä -matsin katsominen Emilin läppäristä juuri ennen lavalle nousemista. Suomen voitto siivitti bändin ja yleisön liekkeihin. Hyvä Oulu!

E: Sanottakoon nyt vielä kerran, että ilmaveivi oli kyllä käsittämätön. Nimim. ”Vuodesta -94 MM-kisoja seurannut”

K: Hyvä Granlund!

H: Jääkiekon johdosta soittoaikaa oli siirretty myöhemmäksi. Hyvä niin, sillä keikka sujuikin siten leppoisemmissa merkeissä, vaikkakin pelotti ihan vitusti. Tai ainakin jännitti. Rimputi rimp.

E: Erittäin hyvä keikka. Lavasommittelu oli perin erikoinen kapean lavan vuoksi, toisessa päässä lavaa rummuttavaa Kakea oli vaikea nähdä ja Pekalla oli edessään jättikokoinen tolppa, mutta tällaisetkään seikat eivät häiritse, kun lataus on kohdillaan, mitä se Suomen voiton suosiollisella avustuksella ainakin omalla kohdallani oli.

H: Kevään asuvalinnaksi osuneesta hihattomasta VA-kauluspaitahässäkästä punainen Eläkeläis-kravaatti hitoille, vettä päähän ja takaisin lauteille. Homma haltuun hyväksitodetulla Born To Be Wild (slash) Viisi laukausta päähän -kombolla, pari rillua perään ja a’vot, Oulun 45-spesiaalin paitatiskille lillittämään kaljaa. Tällä reissulla olleen paitamyynti-valomies Leinos-Teemun kanssa nautitut rentouskaljat siivittivät myyntityötä keskikerroksessa ja pian omituinen seikkailu Oulun yössä sai alkaa. Kaikka, Emil, mitä ovat nämä mystiset valokuvat aamuyöltä?

E: Eikö tuosta kuvasta voi päätellä, että minulta on ainakaan turha kysellä vastausta?
Mystinen valokuva aamuyöltä. Kuva: Teemu LeinonenK: (ei kerrota kellekään, että kuva on lauantain ja sunnuntain väliseltä yöltä… Pre-finaali bailut menossa siis!)