Lupailin itselleni ennen reissua, että ei päiväkänniporukoita, vaikka matka onkin pitkä ja keikka vasta 12 tuntia lähdöstämme. ”Hyvinhän se onnistui”, tuumasin itselleni R-Kioskilla aamulla kaljapäkki kädessäni…

Eli matka meni siis erittäin rattoisasti. Itseasiassa seurasimme Stampan vanhoja keikkataltiointeja vuodesta 2005 alkaen. Huomasimme, että soitto oli ihan saatanan skarppia ja meininki aikalailla ok. Vertasimme sitä tämän vapun Tavastian vetoon, jonka totesimme olevan rajua kohlaamista. Masennuimme, lisäsimme alkoholin määrää ja hyppäsimme bussista ulos Tampereen Tullitorilla, jossa meitä oli jo odottamassa Emil, Oksu ja kiertuedamageri Viltsu. Ruokaa ja kaupasta lisää juomaa kuuden tunnin sääntöä noudattaen.

Perillä meitä ruvettiin saman tien repimään erilaisiin haastatteluihin, joten festariglamour oli yhtä seksikästä kuin hukuttautuminen sikalan paskaan. Olimme haastatteluissa rehellisiä ja selvinpäin. Olemme myös ylpeitä itsestämme.

Pikaset tsekkaukset Hertzenin veljeksiä ja toimivuuden absoluuttinen toteaminen. Kyllä toiset vaan osaa. Tekniikkamme rupesi kasaamaan lavaa samalla kun päälavalta kaikui jenkkiläisten rahanhimoista dollarirokkia. Kohta oli H-hetki lähellä. Jännitti muistaakseni jonkin verran, ja kylymäkin oli. Siitä huolimatta piti heittää tukka märäks ja kiivetä lavan rampin suuntaan.

Ja mitäpä sitten? Keikkaamme oli tullut todistamaan valtavaan Ylex-telttaan noin 14 ihmistä ja kaksi merirosvoa. Keikka alkoi Kikan Sukkula Venukseen koverilla ja jatkui hurmiollisesti Mamban tuotantoon. Tässä kohtaa rumpalimme Pavel Virtanen-Tzshao oli lähtenyt vessaan, joten pidimme pienen tauon. Siinä oli hyvää aikaa miun ja soolopasunisti Tomas Svenssonin täyttää seuraavan päivän lotto, ilmaseks ku oltiin tultu.

Vartin kuluttua rumpalimme Santtu Hämäläinen palasi vessasta ja pääsimme soittamaan enää 3-päiselle yleisölle Elviksen Paranoidin ja Antonio Pandoran ”Hetkeä myöhemmin (koirako se siellä?)” koverit. Tässä vaiheessa koskettunut kosketinkosettaja Neil Montache suistui luolaan. Laulajamme German Riding Pony Gigi suuttui tästä kovin ja myi keikkavaatteemme.

Lähdimme kotiin ilman rattia.