Kantturain Konttorit Kesä 2005 keikka nro 8

Virittäydyn Joensuun reissun muisteloihin… mitä siitä kertoisin, kysyjille vastaisin? Sinne porhalsi Lappeen ja Lemin miehet, nuoret norjat, varret sorjat, tukat siististi takana. Metelliklubi ja jäähalli, toivottavasti ei näy lahkeesta pall… saumat.

Lauantainen kesäyö, ei haittaa meitä koulutyö. Autobussi matkaa taittaa, päin Karjalan kunnaita nokkan laittaa. Jäähalli myyty loppuun, ei kuitenkaan ole syytä hoppuun, ajoissa pellet kerrankin – näkemään bändejä pääsee, ihmispankin. Siellä se Hynynen riimiä latoo, takahuoneen tunnelmaan usea katoo, oho, siellä on myöskin Ståhlin Katja! Mukana menossa Sentecediki, ja! Melkoset pirskeet luvassa on, takahuoneest’ puutu ei virvoike, meno hervoton!

Oho, parituhatta päätä ja Machinen miehet, heittäkää jo jokeen ne suurimmat vieheet… kalaa on luvassa jos niskaa nakkaa, varovasti pissii ja kattoo mihin kakkaa: kahvi se vetää masun velliks, joku luulee makkaraa Pekkelin kel… päivälliseksi.

Melkoinen megaposse nurkkia täyttää, kissaolentoja paikalla olevan näyttää. Mikä siinä on kun Ilosaari koittaa ni ranta-asut ne toppapuvut sekunnissa voittaa? Äijillä kuumuus, hiki ja testosteroini – emännillä siideri, paistikas ja bikini.

Lavalle kun nousee ja silmät saliin luo, se paniikin ja sormitahman habitukseen tuo: pari eka kipaletta Speden malliin vetää bändi joka huutaa ”no eihä siin ketää!”. Niin siinä riivitään ja riffit paukkuu, soundit on kohillaan, mut monitorit uupuu. Apinat veivaa parhaansa mukaan eikä show-menolle mahda mitään eikä kukaan. Melkosen perusveto megabileet – hiuksissa takkuja ja hilsehileet. Seuraava aamu jo ysiltä alkaa, parempi jättää ottamatta, hyppiä tasajalkaa. Raivopäänä yks’ iltakalja vatsalaukkuun valuu, hotellissa mittaillaan ja venytellään kal… lakritsipötköjä.

Hyrde