17.08. Tuuliajolla Lappeenranta

Alaha skargeli rohjustaa 2006 kesäkiertue – keikka nro 20

Lemin löysimmät pellet avaamassa legendaarisen musiikillisen Saimaa-ilmiön toisen vuosituhannen tulemista! Miksipä ei miksipä ei! Jos myö järjestettäis olympialaiset, Suomen joukkueen lipunkantaja ois Matti Nykänen ja kisamaskottina aito täytetty sika.

Jatketaampa ajatusleikkiä: ensimmäinen kisalaji olisi potkunyrkkeily itseään vastaan. Viimeinen joukkuelaji olisi kyynärpääetuilu baaritiskille. Suomen joukkue pukeutuisi mustiin nahkahaalareihin.

Itse keikka oli mukavata heittää, kotiporukan hurratessa näyttävästi. Jälleen oli todettava paitamyyntiosastomme ylivertaisuus, sillä Stam1na-paitoja näkyi enemmän kuin mitään muuta yhtyetuotetta. Paikalla näkyi myös enemmän tuttuja kuin ikinä, joten kaipa tuota oli remakka pistettävä pystyyn.

Hyvinhän se tuntui menevän. Ainakin puolet setistä. Likaisen parketin kertosäe katkesi nimittäin kahtia sähkökatkoksen takia. Pääsimmekin ihmettelemään aitiopaikalta ns. ilmamoshpitin pyörintää. Pihaustakaan emme soittaneet mutta jengi jatkoi hiekkakentällä könyämistä, ilmeisesti myötähäpeän antamin adrenaliiniruikkauksin. Pitipä siinä sitten vähän meidänkin pistää tilannekomiikkaa pystyyn ja heilua lavalla kuin tyhjäpäiset pellet.

Onneksi yleisö otti tilanteen ns. reklamaatioon ja vaati äänekkäästi Kakea vetämään Han Soolon. Rumpuhan soi sopivan lujaa ilman sähköäkin. Kaiken lisänä Kaken uudet langattomat kapulat mahdollistivat myös aivojen nostamisen narikkaan: emme ottaneet tapahtuneesta sen kummempaa stressiä. Bullhorniin juontanut Ylex-mies saikin töpselin takaisin seinään tuota pikaa ja vetäisimme ihan vittuillakseen vielä yhden kipaleen.

Sitten siirryttiin sivummalle, aikajärjestyksessä seuraavasti:

a) kaljalle
b) saunaan kaljalle
c) Saimaaseen uimaan
d) Ylex:n livehaastatteluun kaljalle
e) Gay-bussiin kaljalle
f) mestoille kaljalle
g) Kotareiden bussiin kaljalle
h) Lappeenrannan keskustaan kaljalle
i) Night Life Rockin jatkoklubille Monsteriserin levynjulkkarikeikalle takahuoneeseen kaljalle
j) Monsteriserin lavalle alasti kaljalle
k) kukaan-ei-enää-muista-minne-kaljalle
l) häpeämään

Näistä ja monista muista enemmän No Sori! TV:ssä…