ENNAKKOKATSAUS VUOTEEN 2013:

H: Noo sitä ja tätä on ollunna. Mutta jos eritoten jotakin, tästä tulee TEKNIIKAN VUOSI! Mie sain Medialouhokselta käyttööni todellisen voimatyökalun. Älypuhelimen. Täpy täpy täp vaan sormea ruutuun. Sen ympärillä on Norjan värit ja se tallentaa kaiken. Varmaankin myös sijaintitietoni. Niitä en tietenkään ilmoita. Nehän vakoilevat ihmisiä joilla on sijaintitiedot päällä! Ketkä? No, NE! Naamakirja on pahuudessaan samanvertainen keksintö, varmaankin pahempi. Yrjöän sinne suuntaan, pitkällä kaarella, ettei tarvitse olla ihan koneen vieressä (tietokoneetkin säteilevät gammaa, siitä todisteena tukanlähtö, karvojen kasvaminen kämmeniin ja vatsanseudun rasvoittuminen). No, mutta, ollaanhan myö myös soittotekniikkaa treenikämpällä harjoiteltu, ei vain ostelemassa vempaimia ja vitkuttimia. Haluan omistaa tämän vuoden TEKNIIKALLE!

ENSIMMÄINEN KEIKKA:

Vuosi alkaa rytinällä! Heikki "Täyttä höyryä eteenpäin" Häkkinen toimittaa!

H: Päivää ennen Porvoon postireissua ladattiin vanha kunnon kusinen Pepsidi-bussi täyteen rojua. Tekniikan aisapari Jurgen & Jyssy olivat onnekkaita: apunaan heillä oli Lemin vahvimmat miehet Kake ja Hyyrysen Ananasa Käämä.

kp: Poronkusemat ovat tuhonneet aivoni. Nyt on täysi työ yrittää muistaa Porvoon tapahtumia… Ommmmmmm, ommmmmm… Ahaa! Porvoo sijaitsee sen verran jännässä paikassa julkisten kulkuneuvoa-antavien kannalta, että juna Lahdesta Kouvolaan ja sieltä bussin kyytiin oli järkevin vaihtoehto. Lahden asemalla miuta olikin vaihtopäissään vastassa Emil ”Mekka” Lähteen-Michael, joten ravintolavaunuun siirtyminen oli edessä.

H: Menomatka maittoi, sillä kitarateknikko- ja elämäntapataiteilja-Jyrillä oli käsissään uusin Rumba. Totuushan se siellä oli. Tai totuudet. Ja lisätottuushan on, että me S-läskistön ”muusikot” ovat kusessa. Miten selviytyä alkavasta klubirundista vielä tämänkin vuoden?! Oloni on ikivanha, hauraan myrkyllinen ja epämääräisen sivuttainen, kuin hieroglyyfillä.

P: Päiväni alkoi hienosti: bussen till slussen eli keskustaan ja maailman huolettamimman miehen, Häkkisen kyytiin. Keikkimatka Porvooseen taittui tavoista poiketen henkilöautolla, jossa seuramatkasta vastasi myös monitorimies Velin jr. En tiedä, onko tämä julkista tietoa, mutta matkan ensimmäinen stoppi tapahtui jo Arabiassa, jossa Alkosta nousi matkaan eräitä janojuomia erään firman piikkiin. Häkkinen ajoi muuten kuin kaimansa. Pelotti.

kp: Kouvolasta matka jatkui Purmosen ja Mekan kanssa pakettiautohommilla, ja ajoituksemme Porvoon matkahuollon kautta oli sen verran loistava, ettei paikan päällä ollut ripeän tekniikan jätkien vuoksi muuta sisään heitettävää, kuin juuri haetut uudet merkkarit.

H: Vaan ei TM-lehden kestotilaajakaksikolla Jyrillä ja Jussilla ollutkaan ihan hullumpi päivä menossa. Kahvia oli, ja teknillisiä ihmeellisyyksiä, Palmereita ja muita. Onneksi meillä on nuo iloiset kaljupäät töissä! He luovat työpaikkatunnelman vaikka sitten vessaankin! He korjaisivat varmasti Microsoftinkin bugitukset, jos saisivat siihen mahdollisuuden! Kolvi, pari hertziä vaihtovirtaa sekä Shuren 57 riittäisi. Ja Lettermani, tuo roudarin McGyver-sapeli!

P: Porvoon Soho on oikein sympaattinen pikkuluola, jossa äänen tarkistus alkoi tuota pikaa. Tekniikasta puheen ollen, miulla oli ensimmäistä kertaa völjyssä Palmeri, joka on sekä allekirjoittaneen että etupäänmiksaaja Jusbaumin mieleen. Kuka tarvii enää mikkejä?

kp: Palmerin Laura toi kyllä mukavaa vaihtelua ja hyvyyttä saundiin. Ja uudet hommat piristävät aina, niin kuin tämä meille uusi keikkapaikkakin.

P: On tämä kiertue-elämä kyllä varsin erikoista. Syksyn keikoista ei ollut kulunut kuin muutamia kuukausia, mutta silti tauon jälkeinen esiintyminen jännittää ihan vitisti. Onneksi keikki oli mitä mainioin kiertueavaus ja tunnelma oli tiivis. Ehdittiinhän siinä myös maistella yhtyeen nimikkojuomia. Kiitos Porvoo!

kp: Keikki oli hieman tahmainen tauon jäljiltä, mutta semi-ok. Yleisö oli tulessa, joten keikasta jäi kuitenkin hyvä fiilis. Ja paikan omistajalle Jokelle (onko se Jocke, vai lemiläisemmin Jokke?) erityiskiitokset aivan helvetin hienosta houstaamisesta. Oli kahvit ja sämpylät, ruokaa joka lähtöön ja keikan jälkeen vielä lämmintä pitsaa. Kiitos! Emme ansaitse tällaista.

E: Puhumattakaan erittäin ystävällisen ravintolahenkilökunnan tarjoilemista, kokeellisistakin drinkeistä. Siellä oli hyyyyviä joukossa.

H: Tais mennä paikka itseasiassa kiinni miltei heti tämän keikan jälkeen. Rokkiluola. Komia sellainen. Toivottavasti Porvoon posteljoonit löytävät seuraajan klubbenille. Ja kutsuvat sinne soittelemaan vähän rokettirollia! Tästä se alkaapi, rakkahat elukat, nimittäin keikkavuosi 2000 ja 13! TEKNIIKAN VUOSI!

Keitä he ovat? Simo, Simo ja Simo?