KANTTURAIN KONTTORIT KESÄ 2005 avauskeikka

Suolaiset muistijäljet näin jälkikäteen:

Nyt alkaa jäkitys. Laiva on lastattu pelleillä, joista itse Spedekin olisi ylpeä ja tekisi elokuvan. Debyyttilevyn kesärundi ja Provinssiiiiiiii!

Lauantain keskipäivällä vedetty lähtötreeni saa arvoisensa päätöksen: tunnen yllättävän rajua kipua rinnassa ja selkälihaksissa. Happea en saa. Kramppi. Big time. Puhelu lääkäriveljelle ja ei muuta ku tien päälle – fiiliksellä kuin rektumiin olisi työnnetty rautaputki. Ukkeli ei voi hievahtaakkaan ilman tuskan viiltävää totuutta. Ei naurata, kaikki nauravat. Jyri osoittaa jumalaiset kykynsä ei paitsi kitarateknikkona, vaan myös fysioterapeuttina: akupisteet löytyvät välittömästi ja Hyyrysen puliukko saadaan taas pieruporukoihin.

Miljardi kilometriä ja vissyvesipullollista myöhemmin Slipknotin sulosävelet raikuvat jo jossain tuolla. Bussi oksentaa Pekkelin, Kaken, Profan, Jykän, Jusbaumin ja rautaputkiperseen backstagealueelle. Rautaputki hakee piikillisen lihasrelaksanttia persiiseensä ja muutaman värikkään napin, loput Spedet liikkuvat joko vaatimattomaan koulumajoitukseen tai mestoille. Uni tulee yllättävän nopeasti, vaikka tantereella tömistelee edelleen muun muassa Fleimarit.

Sunnuntain roudaukseen osallistuu Team JJ:n uusi kiinnitys Jarkki Perkele. Ryhmä on siis nykyjään Tripl J. Ripul-jii. Ripulimiehet.

Pientä jännitystä ilmassa. Ukkelit kävelevät ympyrää, venyttelevät, pierevät, availevat äänijänteitä, availevat ranteita. Viher-teltta näyttää suunnattomalle, ihmistä on paikalla läjäpäin. Pelkäämme että osa liikahtaa kohti Teräsbetonien vetoa, joka alkaa hieman meidän aloituksen jälkeen. Viti Perästeboili!

Keikka alkaa raaka-ajolla: Ristiriitaa ja Sanasta Lihasta. Levyn malliin. Pelottaa ja rautaputki ei ole pehmennyt kunnolla edes toisesta rentoutus-injektiosta. ”Aion injektoida itseäni viinalla suoraan maksaan jos ei muuten helpota”, ajattelen.

Pekka injektoi itsensä turvalleen kesken lavareippailun. Hyppy rumpukorokkeelta omiin jalkoihin sotkeutuen. Kaikki tulee videolle. Miu ääni ei toimi. Pitti lähtee pyörimään. Katsojia on teltan ulkopuolellakin. Ihme mokailua bändin soitossa. Hermostuneet pellet tikarit käsissä – ei hyvä.

Yhtyeen mielipide keikkasuorituksesta on pikkuruisen negatiivinen. Mutta yleisön mielipide on se millä on väliä. Oli se kuulema iha kelvosti männyt. Totuutta matustellessa oli hyvä matustaa hieman oluenpaskia suuhun ja kiivetä puuhun, sanois Kake. Kaikki on videolla.