Kuohuviini voitelee ystävyyden jenkkakahvat!H: No, tästä reissusta jäi mieleen lähinnä vesisade, pari humalaista venäläistä toimittajaa, plus Saikkosen Tuomon syntymäpäivät, sekä tietysti se Radio Rockin härski toimittaja. Ah zo, olinkin jo unhoittaa: täytin edellisenä päivänä 30.

P: Voin nimittäin kertoa, että oli vuosituhannen parhaat synttäribileet. Ohjelmistoon kuului mm. bossa nova -versio Lääke-kappaleesta ja Kirkan tuotantoa! Can’t go wrong with that shit!

E: Aamen.

H: Törmäsin festivaalialueella välittömästi Malmbergin Hessuun, joka ei antanutkaan riffivarkaalle lentopotkulla karatea, vaan tutun veljellisen tervehdyksen. Diablot olivat lähtemässä viettelemään iltaansa aivan jonnekin muualle, joten emme ehtineet pekuloida Nisse M -palstallekin saakka nostettua kitarointitapausta sen enempiä. Suuntasin takahuoneeseen, jossa saikin sitten kuohuviiniä suoraan kouraan. Jaoimme bäkkärin näet eräänkin Mokoma-yhtyeen kanssa. Paikalla olikin riemuryhmä, joista suurimmalla, Saikkosen Tuomoksikin kutsutulla järkäleellä oli yllätys yllätys syntymäpäivät! Vittiläine! Superjuhlat!
 Sankarit.E: Olin luvannut itselleni olla ilman alkoholia, koska seuraavana päivänä oli varhainen Provinssin keikka. Yritin parhaani, mutta Kaikka teki vanhanaikaiset ja toi alkoholia lavalle rutosti.

H: Keikka itsessään taisi olla aivan viihdyttävää paskaa. Vielä tuolloin hoitamaton alaselän lihaskramppi oli kivulias kuin mikäkin, mutta venyttelemällä vanhoja luita saa välillä ihmeitä aikaan. Tai ainakin luut siedettävään kuntoon. Ei se herkkua ole, iso pää nyökähtelee raskaana ruikulamaisten, kebab-tikkuja, tahi pekoniviipaleita muistuttavien pitkien selkälihasten nokassa… Ruoto nirskuu kuin merirosvolaivan purjemasto. Pienet luukalvot venähtelevät pitkin lihasten kiinnityskohtia, kuin taikurin pitkät ilmapallot. Ruho huutaa, suu huutaa. Olemme epäbalanssissa, kuin lettu pannulla pystyssä. Columbuksen muna.

P: Miulla on keikasta ihan samat fiilikset kuin Hyrdelläkin. Paitsi, että satoi vettä päin naamaa ja pitkästä aikaa oikean käden sormeen tuli kunnon vekki ja kitara oli yltä päältä veressä. Olimme kuin Norjalaiset!

H: Mediatyötä Stam1nan malliin 2010: Venäläiset toimittajat kiskovat Jägermeister-pullosta sisältöä ja kirjoittavat vastauksena annetusta 30 sanan lauseesta keskimäärin 1,5 sanaa paperille. Suomalaiset toimittajat tivaavat internet-tv-haastattelussa, kuinka paljon vaginaa olemme saaneet, koska olemme muusikkoja. Toisessa suomalaisessa haastattelussa paljastan Askel kerrallaan -kiertueotsikon viittaavan huumeiden käyttöön. Vahvistan ”messagen” vakavuutta näyttämällä oikean kyynärtaipeeni mustelmaista piikitysjälkeä. Onneksi ainakaan toimittaja ei omien sanojensa mukaan ymmärrä vihjettäni.

E: Käyttäisin mieluummin laajempimerkityksistä sanaa ”päihde” sanan ”huume” sijasta, jottei tarvi suotta sitoa ”messagea” vanhentuneeseen huumausainelakiin. Mutta pakko myöntää, että härdelli oli kyllä melkoinen bäkkärillä eli urheilukentän pukuhuoneessa kaikkine mokomineen ja toimittajineen. Niin ja olihan meillä se fanitapaaminenkin. Hotellille saavuttaessa olinkin jo peruuttamattomassa humalassa.

H: Saikkonen 35 ja meikä 30… Siispä Vantaan kuumimpaan KARAOKEEN!!! Ja pöytään ämpäreittäin värikkäitä juomia!
 Kuuma yökerho.