Kaikka: Saavuimme festareille portinvartijoiden tehdessä parhaansa. Saimme passit, auton parkkiin ja menimme katsomaan lavalla mekastavaa Mokomaa. Santtu huusi jossain vaiheessa, että ”taipuuko biisit?”, johon jouduin vastaamaan, että kyllä se Punainen kukko tällä kertaa menee. Santtu oli nimittäin tullut henkihievereissään anelemaan miulta samaa Tuskan keikalla, mutta en uskaltanut silloin ottaa haastetta vastaan. Nyt otin, ja hauskaa oli!

Hyrde: Taas sitä tuli huomattua, ettei lämmittely ennen keikkaa kannata. Ääni ja toiminta oli omasta näkövinkkelistä varsin mallikasta, vaikka keikkaa ennakoiva toiminta oli seuraavaa: Puolikas kalja nestetankkauksena ja pari siivua Seamen’s Shottia äänijänteitä avaamaan, a’vot. Venyttelyksi riitti, että uusi henkilökohtainen kiropraktikko Ville rusautti selkärangan kuntoon viittä minuuttia ennen lavalle nousua. Välillä tuntuu ettei tästä kehosta saa enää mitään irti, välillä se taas yllättää positiivisesti.

Kaikka: Rentoa ol’ meininki ku Moksujen kaa rupattel’ ja höiltä lonkeroa pummi! Jossain vaiheessa saimme älynväläyksen aloittaa keikan hieman totutusta kaavasta poiketen…

Hyrde: Rumpusettikin taipui tahtoon Pahan arkkitehdin c-osan soitinvaihtosketsissä. Kakekin näytti hillitsevänsä mittavat voimansa ja jätti Kaikan basson hakkaamatta. Se on show’ta kun toiminta näyttää rajulle, mutta oikeastaan on pelkkää silmänlumetta ja paskaa.

Kaikka: Erikoisen hauskaa keikkakokemuksesta teki vielä sen, että juuri Parkkitehdissä pääsin karkaamaan lavalta pois ja juoksin suoraan pittiin. Pittihän oli aivan loistokkuutta ja melkein pysyin pystyssäkin, parasta! Pitistä takasin lavalle pääsy oli tosin astetta hankalampaa, koska järjestysmies-Vesa ei meinannut päästää minua takaisin. Yritin kertoa, että ”pitäs käydä kohta soittamassa vähän lisää biisejä” mutta ei se oikein tehonnut. Paikalle saapui onneksi salama-Jyri, joka kiskaisi minut rinnuksista sisään ja näin läski pääsi takaisin basson varteen.

Hyrde: Yksi kesän parhaista keikoista! Väsyttää ihan vitusti!

Kaikka: Oli kyllä ihan vitin mahtava shöw!

Pexi: Wanajassa tuli käytyä viimeeksi kaksi vuotta sitten ja iloiseksi yllätykseksi myös silloin esiintynyt PMMP oli palannut keikkatauoltaan. Mikäs siinä fiilistellessä Paulan ja Miran showta kesäiltana. Keikka alkoi erikoistunnelmissa. Menimme lavalle istuskelemaan ja juomaan kaljaa juuri ennen keikkiä. Olipa yleisöllä ihmettelemistä. Keikan aikana lavalle lensi neljät rintsikat ja yhdet bikiniyläosat, se kertoo jo jotain keikin hyvyydestä. Ylipäätään hämärtyvä festati-ilta ja rento tunnelma. Kesän parhaita vetoja kaikin puolin. Keikin jälkeen signasimme kaiken, mikä liikkui. Kiitos mahtavalle sekopäiselle yleisölle! Nähdään taas!

Kaikka: Tein muuten taikatempun seuraavana päivänä.