19.08. Tuiskurock Nivala

Alaha skargeli rohjustaa 2006 kesäkiertue – keikka nro 22

Viimeksi Nivalassa tarjottiin omenoita ja voileipiä. Nyt tarjottiin kello kahden perhetapahtumaa ja Lordia. Voi loiri, loirin poika ja loirin pojan pojanpoika pete perkele.

Aamun kello kuudelta lopeteltu rötvästely Egotripin keikkabussissa jätti jälkensä niin fyysiseen, psyykkiseen kuin sosiaaliseen olemukseemme. Ainakin osalla meistä: Pekkelin ja Kakkelin vetäytyminen yöpuulle ns. ihmisten aikoihin aiheutti lopuille meistä närästystä ja kateuden vihreää vihaa. Sitähän oli pakko lääkitä valo- ja monitoriosastomme fiksaamalla käytäväbaarilla. Tarjolla oli useiden keikkojen jäämistöä vihreästä jääkärimestarista kotoiseen kosanderiin. Taikoivatpa heikit tiskiin vielä energiajuomat ja vissyt, joten suu pysyi kirkkaan kosteana drinkkihengessä. Kerrankin kalja loisti poissaolollaan. ”Stam1nan baari on auki 24/7”, kuului sanonta. Kylläpä saatiin kerrankin mahat pystyssä höhöttää bassotaiteilija Kangasmäen kanssa kun tekniikka könysi pitkin maita ja mantuja uimapaikkaa etsien. Koetimme selvittää ettei hotellin kupeessa sijainnut lakeus kuulunut ollenkaan vesistöön, vaan peltoon. Eipä tainnut haitata, sinne vaan. Jatkoimme Stonen luukutusta ja vaatteiden vaihtamista läntisen Suomen usvaisessa aamussa.

Armottoman auringon paahteessa luonnottoman aikaisin vedetty kekkuilu meinasi saada huumorishow’n merkit otsaansa. Jo kuukausia vanhat vitsit Matista ja Teposta julkaistiin uusina ja porukkaa koetettiin saada tanssijalan varaan mm. haukkumalla ja kiroilemalla. Kyllähän tuo hirvittää noitua pikkulasten kuullen, muttemme yhtyeenä ole vastuussa esityksemme taiteellisesta sisällöstä. Siitähän vastaa tunnetusti keikan järjestäjä, mikäli haastaisivat käräjille. Noh, tuomareita tai ei, naurattamisessa onnistuen tulikin aika paljastaa millainen rockbändi Tuiskurockissa tuona pahaenteisenä päivänä esiintyi (eli suora lainaus vokalistilta): ”KURAPASKASTAMINA!”.

Siitäs saivat pohjalaaset. Ehkä oli kaikille parempi että lähdettiin kotio, heti nimmarisession jälkeen. Paikalle ilmaantui mm. kesäkauden hauskimmilta näyttäneet glamrockarit, ilmeisesti jonkin bändin muodossa. Huh huh.