P: Mie voin sanoa sen Teatriasta, että ehkä tän bändin parhaita keikkoja. Ja isoin sisätilassa toteutunut pitti mitä olen ikinä nähnyt. Hyvä Oulu!

E: Väistämättäkin muistuu mieleen viime kesän Qstock. Oululaiset ovat hurjaa porukkaa. Palataan hetkeksi ajassa taaksepäin. Päivä Oulussa alkoi nimmarisessiolla Levykauppa Äxässä. Tähän mennessä meillä oli ollut jo nimmarisessiot Helsingissä, Turussa ja Kuopiossa (edellisenä päivänä). Ilo nähdä niin paljon ihmisiä alamäessä olevan yrittäjyyden lajin tiloissa. Meitä myös lahjottiin!

H: Ihmiset hymyssä suin, levyjä kourissa, siisti jono, gotta love that shit! Otin sydänlääkkeksi yhden nimikaljan. Ha, nyt muistan. Kehityimme about tunnin session aikana melko tarkkasilmäisiksi arvaamaan kunkin nimmarijonottajan etunimiä. Kolmesti arvasin oikein: Turon, Lassen ja… en muista. Lauran, viissiin. Eiku Iinan.

E: Kaken kanssa epäiltiin kyllä sitä Turoa… Taas on mainittava naisista jotain: Oulu kuuluu niihin pitäjiin, jotka kampail… kamppailevat maan naiskauneimman kaupungin kikkel… tittelistä.

H: Emil, olet kevätkiimassa.

Joku fani työstänyt matskua.

..

Kp: Kaikka on kevätkoomassa. Miulta valuu räystäästä kuola. Väsytti vitusti. Jälleen kerran huonot unet ja Kuopiossa pari lillerilalleria ja pitkä matka ja väsytti. Soundcheckissäkin tuli jostain syystä kiire vaikka aikaa piti olla vaikka miten.

E: Teatrian lava on kyllä messevä. Jyri oli sirotellut kaiuttimia lavalle yltympäriinsä kuin ruusunlehtiä häävuoteelle. Marshall-ruusuja.

P: Kuin kutsuna. Jyri oli ripotellut Marsh… eiku MesaBoogien kaappeja.

H: Mie nostaisin esille joo Teatrian lavan koon. Siellä meien uusi naamalihahammastuhnuinen taustalakanamme, 3 X 5 metriä, näytti backdroppina melko postimerkille. Juoksutilaa oli kuin koira-ajoissa. Tavallaan tällaisia jättilavoja varten voisi monikin bändi valmistautua keikkaan jollain show-tavarakasalla, kuten pyroilla, trampoliineilla ja moottoriveneillä. Mutta mitä tekee Stam1na? Tuo keikalle lisäarvon kahdella kuminaamarilla ja improvisoidulla Love-biisillä.

Kp: Pari tuntia ennen keikkaa nousi kuume. Olo oli todella huono, ahdisti ja vitutti, koska koin Teatrian vedon kuitenkin yhtenä kevään tärkeimpänä vetona. Olisi ollut aika harmi, jos tänne saakka tultua olisi pitänyt vetää puolikuntoisena sydänkohtauksen pelossa.

H: Sydänlääkkeeksi kalja. Myö tehtiin Kaikan kanssa joku salaperäinen festivaalihaastattelu ennen keikkaa myös. Mutta siitä ei saada puhua vielä. Se on salainen tieto. I love salaperä. Muttei salaperä as in Johanna Tukiaisen salaperät. Hei, myö tavattiin tuossa pari kuukautta sitten Johanna Tukiaisen kanssa Lahdessa. Mukana lounaalla oli myös Jukka Holmstedt. Jäi pienestä kiinni, ettei Valtiaan uudet vaateet -musavideolla olisi esiintynyt J. Tukiainen. Mitäs siitä sanotte, ihmiset?

..

H: Keikalla vilahti jo miltei perinneherkuksi, tai, no, ainakin perinteeksi tullut Naked Horse, vaan lisänä myös salaperäinen Naked Hen. Tukan pyörittämisen yhteydessä en pystynyt rekisteröimään yhtään katsetta jätkien suuntaan, mutta silmäkulmissa vilahti Pakkolaskun c-osan aikana muutama alaston ruho. Ottiko joku sen videolle? Youtubeen!

Kp: Ennen keikkaa nautitut kaksi särkylääkettä (Burana-C 400 mg) kiipesivät kypärään juuri sopivasti, eikä keikan alussa… en mie osaa jatkaa tätä lausetta. Niin, öö, lääkkeen tuoma fyysinen turva jaksoi vetämään koko keikan. Eikä huumeista ollut tietoakaan. Eka biisi ensimmäinen kääntyminen yleisöä kohti kirvoitti leveän hymyn naamalle eikä se hymy hävinnyt missään vaiheessa pois. Vitun hyvä keikka.

H: Ehdin tsekata illan ensimmäisenä bändinä vetäneen A.R.G.:n keikkaa täsmälleen kaksi biisiä monitorimiehen vinkkelistä. En käytä termiä ”lämppäribändi”, koska Arggi löytyi meien vinyylihyllystä 80-luvulla heti Stonen vierestä. Oli aika erikoisen perverssi tunne tavata bändin solisti myöhemmin, meien oman keikan jälkeen, kun molemmat olivat vähän ihmeissään toisistaan. Levyjä vaihdeltiin, paitoja lahjoiteltiin. Kiitos jätkille, porohevi elää ja voi hyvin!

E: Pitää muistaa mainita uuden ohjelmatoimistomme tuottajalle, että jatkossa haluamme aina majoittua siihen hotelliin, jonka alakerrassa suuresti pitämämme karaokebaari sijaitsee. Nyt oli hieman liian kiire ja sinne ehtiminen olisi… päätä jotenkin tää.

H: No mie päätän. Eli keikallakin spiikattu ”nähdään karaokessa” -läppä kaatui siihen, että majoituimme liian kauas mestasta ja ilta oli niin pitkällä Teatrialta lähtiessä, että jäi karaoket väliin koko porukalta. Heh, mutta mitä tilalle, mie kehittelin jälleen onnistuneesti uuden juoman! Nimi on Superdrinkki. Se on tarkoitettu superihmisille, jotka ensin suoriutuvat jumalattomista fyysisistä ponnistuksista (öljynporaus, kallion louhinta, seksimaratooni, Stam1nan historian ehkä pisin keikka Teatrialla keskellä yötä) ja sitten päättävät vetäistä palauttavan, raikkaan hyökkäyskännin! Tässä reseptinä, jatkona Mikkelissä patentoimalleni Saunakaljalle, SUPERDRINKKI!

– ISO muki.

– 0,3 litraa Gatoradea.

– 0,1 desiä fisua.

– 0,1 desiä jaloviinaa.

– Hetulaan viileänä ja mahdollisimman nopeasti, vaatteiden kuivuessa hengarissa.

– Kurkkuherkkuna toimii pieni Vichy-liru sekaan, saa kuplaa mukaan!

– Sit vaan… RADALLE! Tai nukkumaan hotelliin erittäin erittäin levottomasti.