Kolmen värisävyn ihmisiä. Kesä on hullu. <a href=ISH ISH!” />H: No, otetaan viisi lievästi krapulaista ja väsynyttä muusikkoa, heitetään ne keskellä kesää jättimäiselle lavalle möykkäämään ja katsellaan miten ihminen kärsii! Huh. Olipa kelssit.

E: Ei ollut viittä edes lievästi krapulaista. Mie ja Kaikka oltiin kiltisti katsottu yöllä South Parkeja ja syöty toasteja hotellihuoneessa. Ja olemattomalle luojalle kiitos, ettei ollut krapulaa, sillä jumalaton kuumuus yritti väkisin kuivattaa meitä krapulaan rinnastettavaan tilaan.

K: Saatanallisen helvetillinen helle yritti nujertaa meitä, mutta Lemin juntti ei luovuta! Ilmassa väreili tuhannen celssiusasteen lisäksi lievähköä jännittyneisyyttä, koska koko bändi pyöri hermostuspäissään lavalla auttamassa tekniikkaa. Normaalistihan me ratsastamme soundcheckin ajan kultaisilla norsuilla kokkelit ja kikkelit nokassa kohti paratiisisaaria..

E: Paitsi mie. Olenhan itse itseni teknikko.

P: Sonisphere tarjosi huikeat puitteet ja keikkikin lähti väkevästi käyntiin. Epäonnekseni huomasin kuitenkin ensimmäisen biisin aikana, että joku urpo oli käynyt ruuvaamassa irti ylimmän kielilukon ja vienyt palan ja ruuvin mukanaan. Tapaus on edelleen mysteeri ja pian Jyri kantoi varakeppiä tarjolle. Loppukeikkihän olin sitten ihan täyttä juhlaa ja Aaltosen akan poika takasi sen, että bändi kuulosti hyvältä niinkuin myöhemmin youtube-pätkistä saattoi kuulla. Hyvä Miitri!
Levy-yhtiön edustaja Kuisma H: Onneksi keikka onnistui. Oli näet tärkeä näyttää Mastodontin ukoille että miten Lemillä viulu pitää vireensä. Todellinen harmitus oli lähteä heti homman jälkeen Ylöjärvelle… Olisipa ollut letkeää lillutella Kuisman, Ernon ja Kallen laatuseurassa vähän ölyttä. Mutta duuni vie ja Riku tuo!

K: Keikka oli onnistunut. Harmi vain, että me ammattilaiset emme koskaan tajua huoltaa kamojamme ajoissa, koska langaton kitarajutska olisi ollut ihan jees tuolla jalkapallokentän kokoisella lavalla. Keikka oli hyvä kuuleman mukaan myös kädet ilmassa miksauskopin luona taputtaneiden In Flamesin teknikkojen mielestä, sekä taikamatkalla olleiden Mastodonin kitarateknikkojen mielestä. Cool.

E: Jos ymmärsin oikein, Mastodonin kitarateknikko oli tullut Jyrille ihastelemaan Antin punk-kirvestä.

P: Keikin jälkeen pikasuihku ja pikalounas ja nokka kohti Ylöjärveä. Hieman harmitti, ku jäi hyviä bändejä näkemättä.

K: Mutta ne hyvät bändit eivät nähneetkään Stam1nan vitun kovaa rock’n’show:ta Ylöjärvellä hetkekä myöhemmin…
Kalle tarkkailee tilanteita sillä silmällä.