Meikäläisen näkökulma päivän tapahtumiin on hieman suppeampi, koska tulin paikan päälle suoraan Helsingistä studion syövereistä. Jäin siis valitettavasti paitsi kaikista nerokkaista ja viisaista keikkabussivitseistä ja pieruista. Voi harmi, itkin kuin Kake siemenen istutuksen jälkeen. Mikkelin juna-asemalla vastassa oli maailman paras Holmstedin Jukka, joka ystävällisesti heitti miut ja itsensä Juvalle Juvatukkia ihmettelemään.

Linkki

Takahuoneessa oli pienimuotoista alkoholin käyttämistä, lähinnä meidän kuskin ja FM:n tyyppien puolesta. Mikäpäs siinä, ainahan nyt yksi kalja maistuu. ”Uusista” tyypeistä silmään osui heti FM:n ”oikea” rumpali Kosmo, joka oli kerennyt Ylpön hommista pois. Kosmo on w*ttu PARAS!

Linkki

Ei siinä sitten muu auttanut kun mennä tsekkailemaan FM:n keikkaa. Itseäni toistan, mutta vittu että toimi taas. Bändi on paras, Suomen paras. Oli hienoa nähdä bändi oman rumpalinsa kanssa, Kosmo paukutti kuin mielisairaalasta karannut jazz-köriläs piripäissään. Aivan loistavaa meininkiä! Harmi ettei bändin virallinen tuuraaja Ipi päässyt paikan päälle fiilistelemään, siinä on toinen kaheli.

Linkki

FM:n keikan jälkeen oli luvassa ihana yllätys kun otin keikkavaatteeni muovipussista, jonka olin jättänyt Hyrden haltuun perjantaina: vaatteet ovat lämpimät ja aivan märät. Haju oli jumalainen. Antti ei jaksanut perjantaina levittää vaatteitani kuivumaan, vaan piti kätevämpänä vaihtoehtona antaa niiden muhia pussissa. Noh, ei muuta ku vaatteet niskaan, muu bändihän miuta siellä lavalla haistelee.

Linkki

FM:n keikalla porukka oli levittäytynyt ympäri baaria, mutta meidän onneksemme porukkaa oli kerääntynyt sisätiloihin hieman enemmän ja kaikki vieläpä lavan läheisyyteen. Tekniikka kävi siirtämässä Peksin stäkin alas turvallisuussyistä ja sitten oli intron aika käynnistyä viimeistä kertaa tänä keväänä.

Linkki

Ja hyvinhän se lähti. Meininki lavalla oli kaikin puolin mahtavaa ja ihanan hikistä. Savolaiset pyörittävät pittiä kuin raivopäiset heinäsirkat puurokauhoja ja nyrkkimeri oli hienoa katseltavaa. Setti loppu ja yleisö jäi huutamaan vielä lisää, joten kävimme pyöräyttämässä vielä parit valitut palat metallin nälkäisille savolaisille.

Linkki

Kiitoksia Juvalle hyvästä keikasta ja FM:n jätkille loistavasta seurasta! Seuraavan kerran sitten festarilavoilla!

Linkki