25.05. Mikkeli Ilona Plaza Lekafest II w/Ruoska, Naildown

KUNNON MENOA – kevät 2006 keikka nro 7.

Oulu. Klo 06.30. Hyyrynen makaa elottomana vieressäni. Suuntaan aamupalalle. Jusbert ”Papa don’t preach” Jauhiaine ja Jykä ”Rising Forge” Kangastalo ovat aamiaispöydässä. Kohta tulee Timppa. Timppa on ihan hullu äijä. Peksi tuli kans. Muita ei näy. Pari soittoa ja muutkin alkavat pikkuhiljaa lipua ulos autolle kellon ollessa noin 7.20. Ei muuta ku Mikkeliin!

Matka oli rauhaisa eikä mitään mainitsemisen arvoista tapahtunut. Paitsi että nähtiin Timpan kanssa hirvi tien reunalla. Jätkät myllytti Xboxia ja olivat liekeissä. Timppa myllytti mersua ja lateli elämänviisauksia. Saavuttiin Mikkeliin ja huomattiin, että ei olisi tarvinnut lähteä Oulusta ihan niin aikaisin, koska olimme jo 14.00 Mikkelissä ja soundcheck olisi aikaisintaan viideltä. No, hotelliin lepimään.

Erikoista meininkiä päivälle oli luvassa. Illan keikka oli Stam1nan historian ensimmäinen Mikkelin keikka. Keikka suoritettiin hotellin vieressä olevan rakennuksen katolla ja pääesiintyjä Ruoska oli kuulemma panostanut pommeihinsa lavalla. Päästiin siirtymään äänentarkastukseen hieman myöhässä, mutta sitäkin innokkaimpina. Pappa tiputti ala-middleä, hakkasi kompuraa, leikkeli presensiä, täppäsi jakosuodinta, muotoili gatea, vahvisti tonea, keitteli delayta, ekutti konverttoria, kutoi botnea, laittoi 57:n turvagaten kohti chorusmäntää ja pudotti hampaansa. Eli perus tsekki ja tulkaa vaan miulta kysymään jotain noista tekniikan asioista jos apua kaipaatte..

Paitamyyntipiste ison pomon ohjeistamana kuntoon ja syöminkien kautta hotellille leppuuttamaan. Ulkona oli aika kylmä kun palasimme keikkapaikalle. Pelotti pikkase että miten siellä pärjää. Antilla oli raikkaan viileästä ulkoilmakeikoista ainakin yksi huono kokemus äänen kannalta kun soiteltiin Joensuussa syksyllä. Ilmassa oli jotain samanhenkistä meininkiä havaittavissa, vaan mitäpä hullut pelkäisivät! Pitkähihaiset paidat päälle ja lavalle temppuilemaan. Hieman ennen keikkaa tulivat reissun ensimmäiset yskästä johtuneet oksennusreaktiot. Lavalla ne tulivat toisen kerran.

Mutta itse keikka pääsi alkamaan hyvin ja porukkaakin oli katon täydeltä. Koska monitorimiksaajamme Juha ”JKL:n Simo Salminen” Ruusunen ei ollut paikalla, niin lavamonitorointi oli vähän mitä sattuu. Se ei kuitenkaan estänyt bändiä vetämästä hyvää keikkaa Mikkelille, jonka yleisö oli hieman hämmästyksissään, mutta kuitenkin hyvin menossa mukana. Keikalta tulee päällimäisenä mieleen Likainen parketti, jonka säkeistöissä lauluduo Hyyrynen-Kangasmäki päättivät pelkästään katsoa toisiaan eivätkä laulaa niin kuin monet olisivat odottanet. Mutta sattuuhan näitä, eihän niitä sanoja aina muista…

Keikan jälkeen pikaroudaus jonka jälkeen mentiin saunaan seuraamaan saunan ikkunasta Ruoskan keikkaa. Huomenna ei ollut kiirettä mihinkään mistä johtuen lähdettiin porukalla Mikkeliin yöelämään bailaamaan kukin tavallaan.

P.S: Tapahuma oli helvetin hyvin järjestetty, järjestäjille pisteet kotiin ja näitä lisää!