Juha Jauhiainen, Stam1nan miksaaja, harkitsee tatuoinnin ottamista. Taskusta löytyyki kaksi vaihtoehtoa.
KP: Aamu alkoi Lappeenrannan osastolla vielä aikaisemmin kuin miulla itselläni: GAY-bussi starttasi kello 7.00 Lappeenrannasta. Tämän viikon erikoisuutena aikaisen herätyksen lisäksi on miehistövajaus, koska rakas kitarateknikkomme (ja hyvä ihminen) Jyri joutui jättämään viikonlopun väliin kuin myös Thaimaassa rusketusta haaliva valo-Tuomaskin. Noh, onpahan bussissa enemmän tilaa.

H: Päivä alkoi Helsingissä myös seitsemältä. Tuomo Saikkonen ja Emil Lähteenmäki olivat kutsuneet miut Tampereelle palaveeraamaan raha-asioista. Mie rakastan raha-asioita. Niistä palaveeraaminen kuuluu elämäni tärkeimpiin tavoitteisiin. Voisiko rahaa syödä tai naida? Harmi, jos ei.

KP: Matka sujui vauhdikkaasti rajoitusten mukaan ja pienen arpomisen jälkeen olimme jo Hullun pullon takapihalla kantamassa kamoja. Olisimme olleet viisi minuuttia aiemmin, mutta Jusbaum ohjasi meidät aluksi Kelan eteen. Vanhustenhuolto on tärkeä asia, mutta mmielestämme nämä asiat voisi hoitaa omalla ajalla, oman henkilökohtaisen avustajan kanssa…
Emil Lähteenmäki nauttii elämästään kylpemällä, maistamalla maittavaa sihijuomaa ja koskettelemalla itseään vaahdon piilossa.KP: Jälleen vajaalla (fyysisesti ja henkisesti) miehistöllä tehty soundcheck meni aivan hyvin. Mitä nyt pieni pelko oli perseessä illan esiintymistä ajatellen, koska miun kohdalla lavalla sen röpelöpintainen katto oli kymmenen sentin päässä päästäni. Ei tartte keikalla hyppiä.. Hotellilla olikin sitten ihmettelemistä vielä enemmän, kun astuimme tähän viiden tähden ökylaitoksen sisään. Huoneissamme oli saunan lisäksi sydämen muotoinen kylpyamme, suihkussa kullatut(!) osat ja hissiä odotellessa jouduin todistamaan keskustelua, jossa nuori nainen vanhan seuralaisensa kanssa kyseli tarjoilijalta josko he saisivat orkesterin soittamaan samalla kun he syövät… Hyi vittu! Lähdin kostoksi kalsariostoksille.

H: Majoituin perinteisen kokoonpanon mukaisesti: samaan huoneeseen Emilin ja Kaikan kanssa. Klassinen kolmivaiheinen asetelma:

1) majoittuminen, ensikontakti. Lavuaarin pilaaminen DNA:lla.
2) Alastomuus ja rentoutuminen ennen keikkaa. Kylpy/sauna.
3) Sammuminen päiväpeiton päälle. Alastomuus.
Pekka Olkkosta ei näkynyt soundcheckissä, joten Kai-Pekka Kangasmäki tarttui tilaisuuteen ja toteutti itseään kitaristina. Sama toistui keikan lopuksi, mutta toisen kitaristin kitaralla.E: Munat paljaaksi, kylpytakki päälle, pakasta vedetyt sandaalit jalkaan ja eikun laskemaan kylpyä. Siis Antti. Minä lähdin käytävään hakemaan jääpalakoneesta jäitä lonkerooni ja hyökkäsin sitten Antin jälkinesteille.

H: Ja jälkinesteillä Ehmeli tarkoittaa sitä ruskeanvihreää, elastista glugoosia, joka jäi killumaan miljoonahotellin poreammeeseen laulaja-spurguristin sieltä poistuttua. Mutta parempi ammeessa, kuin kysyjän perseessä!

E: Joltakin elokuvakanavalta tullut News Movie kruunasi ylellisen alkulämmittelyn Suomen pelille. Kaikki oli täydellistä, ehtisin vielä finaaliotteluksi kotiinkin sunnuntaina. Ja mitä tapahtuu ensimmäisessä erässä – ei saatana!

KP: Suomen surkean pelin vuoksi oli vedettävä vielä kovempi keikka, joten lievää jännitystä oli ilmassa. Hyvin se kuitenkin lähti, sujui ja loppui. Vaasalaiset olivat liekeissä, niin myökin. Encoreiden jälkeen olimme poistumassa jo lavalta, mutta kovan huutomyräkän vuoksi jouduimme pitämään pikapalaverin, jossa päätettiin soittaa vielä yksi biisi. Antti ”rakastan yllätyksiä” Hyyrynen keksi vielä erikoisbonuksen nopeasti äänestämäämme Kaksi reittiä, yksi suunta -kappaleeseen, kun hän tarjosi miulle kitaran kouraan. Tätä ei siis oltu suunniteltu, ja sen kyllä muutamat paikalla olleet saattoivat huomata. Ilmeisesti kitaransoittoni ei ollut kuitenkaan täysin katastrofimaista, koska kukaan ei tappanut miuta keikan jälkeen.
Stam1na on soittanut yli tunnin ja se kyllä vaatii veronsa: miehistö on lähes uupunut. Onneksi apu on lähellä.H: Täytyy myöntää: Kaikan bassohihna on maailman pisin! Jätkän lankku kolisee jossain nilkan ja polven välimaastossa… Alueella, jonne kananjalkainen vokalistimme yltää vain hurjimmissa, pitkäkäsisyyttä heijastelevissa gorillafantasioissaan… Fantasioissa, joissa viidakon soidinmenot muuttuvat vertahyytäväksi takaa-ajoksi läpi ryteikön, joka muuttuu lopulta takaa-ajoksi läpi berberin. ”Rystyset raapivat parkettia, alokas pioneeri!”

KP: Raju veto vaatii asianmukaiset bileet koko orkesterin voimin. Ei miulla oo tästä mitään kerrottavaa, paitsi että hauskaa oli!

E: Jos Kake kirjoittelis tänne, Kake kertois pari tarinaa pizzeriassa tapaamastamme blondista, jolla oli elämän realiteetit aika hyvin hallussa. Pekka, kerro sie!
Muistetaan syödäkin välillä! Koko yhtye haki pizzat läheisestä yöravintolasta, Teppo Velin puree nälässään jo pelkkää pahviakin! Varo, Teppo!