Kantturain Konttorit Kesä 2005 keikka nro 11

Hii-ohoi! Sieltähän se Siperian Hurtta Igor ajeli jo vastaan yönmustalla luxus-avoautollaan, heti päästyämme festareiden huoltoalueelle. Edellisviikon avainpelleilyt oltiin jätetty taakse (vaikkakin edellispäivänä erään rockyhtyeen kitaristi ilmoitti avaimet löytyneeksi housunketjuistaan, aivan sattumalta kuullen että ”Stam1nalta oli vissiin yhet avaimet hävinny, heh”) ja matkaa taittoi nyt tilanteen nollannut ryhmä. Oli aika vetästä paistikkaat yhteen!

Wallulle nakattu support-lippis teki tehtävänsä, miehen hehkutus yhtyettä kohtaan niin sisään- kuin ulosjuonnoissa antoi bändille aihetta hersyviin nauruihin. Kuulema meno on ”back-to-80’s” -tukatusta, mikä tietysti pitää paikkansa kun katselee lähestulkoon Iron Maidenia lähestyvää show-temppuilua. Ainakin unissamme.

Keikka väännettiin upealla rantalavalla, josta oli suora näkymä Kuopion vesistöön, sokaisevan auringon suuntaan ja benji-nostokurjen varjoon. Populaa temmelsi paikalle varsin messevä nivaska, joten vatsanpohjan pikku perhoset lepattivat hätäpäissään pitkin happoseinämiä.

Aina niin tuskallisen täpärälle vedetty soundcheck vetäisi homman täpärälle. Pekkeli riensi käytännössä suoraan vessaosastolta lauteille. Meikämannen uusi seiskakielinen hevikeppi sai tulikasteensa myöskin suoraan vessaosasto-hengessä, sillä sormia oli edelleen vain se neljä itse otelaudalla – aivot menivät useammin kuin kerran häkellyksiin uudesta pelikentästä. Noh, silti ne tutut kipaleet vyöryivät päälle kuin väkivaltaisen parisuhteen poliisipartiovisiitti.

Pertti ”Spede” Pasasen kotikaupunki höhki luovaa aivoenergiaa nelikon päälle, joten keikka meni rehellisen mukavasti, ei parhaasti, muttei paskitenkaan. Iha jees, iha jees.

Setin jälkeen pystytetty myyntipiste keräsikin sitten valtavasti suosiota paita- ja lippiskaupan yhteydessä. Kerrankin itse soittopellet pääsivät myyntihommiin ja samalla moikkailemaan reippaita savolaisia ihan kättä päivää. Mieleenjäävimpiä porukoita olivat saksalainen trio opiskelijoita, jotka puhuivatkin suomea ja osasivat useammankin biisin lyriikoita ulkoa! Aikamoisia veitikoita, thankke shöön ja a vot.

Ei kai siinä mitään, mukava kaupunki, messevät bileet ja hyvät keikkakokemukset myös Mokomien ja Yup:n katsomoissa. Hip-huraa!