P: Gay-bussi pudotti meiet Levykauppa Äxään nimmarihommiin jälleen kerran. Olimme krapulassa. Jengiä se ei tuntunut haittaavan. Päällimmäisenä jäi mieleen Hyrden ykkösfani.

H: Joo. Jo kävellessä sisään rakennukseen olisi pitänyt välitön yhteiskuva ottaa. Kättä paiskottiin jo kävellessä.

kp: Fani oli aivan pulissa. Kaljat oli jemmattu Äxän ulkopuolelle, nerokasta.

P: Lahden Finlandia-klubilla on ehkä Suomen paras bäkkäri ja isoimmat saunatilat. Mikäs siinä oli lillitellessä ja kassellessa Meshuggahin uutta dvd:tä – inspiroivaa matskua!

kp: Eipä! Yks lilli mukaan ja saunaan. Oli myös äärimmäisen raikas olo lähteä veivaamaan soundcheckia saunan raikkaana. Tai ylipäänsä olla reissussa saunan raikkaana. Supa.

H: Sisältä oli olo jälleen kuin roskatynnyrillä. Muttei se haittaa!

kp: Tsekin jälkeen ruokaa naamaan. UG:lla oli vuorossa meidän viimeinen lämppäyspaikka tänä keväänä, joten pakkohan heitä oli mennä väijymään. Ennen keikkaa olin vittuuntuneen huvittunut heidän soittoajasta, joka siis oli vartti ovien avaamisen jälkeen. Finlandia-klubille oli myyty ennakkoon yli 500 lippua, joten oletin ettei salissa ole keikan alussa ketään. Onneksi toisin kävi, ja jätkät saivat soitella hyvälle kasalle ihmisiä. UG veti helposti parhaimman keikkansa näistä lämppärivedoista. Olin liekeissä, ja kuten lavallakin myöhemmin yritin mongertaa, sain tästä heidän vedosta energiaa itselleni. Hieno bändi.

H: Hienosti hypätty!

P: Keikki oli jotenkin vaisu, ainakin alkupuolisko. Porukkaa oli tupa täynnä, mutta jokin uupui. Liekkö superaikainen soittoaika vartin yli yhdeksän hillinnyt jengin pahinta pogoilua. Loppupuolisko meni jo paremmin, mutta ei se ihan timantti ilta ollut. En oikein osaa sanoa, mikä siinä mätti.

kp: Keikasta taisi jäädä bändille aika ristiriitaiset tuntemukset. Miun mielestä se taisi olla ihan hyvä. Kunto meinasi tosin loppua ja ääni meni paskaksi jo varsinaisen setin lopussa, mutta kyllä tästä silti jäi hyvä loppufiilis. Vissiin. Pitäs kirjottaa johonkin aina nämä tuntemukset ylös heti, kun keikka on loppunut…

H: Pitäiskö meiän ruveta kertomaan näitä jo keikan aikana mikrofooniin yleisölle?

Pitkän pöydän keskustelu Unborn Generationin tulevaisuudesta Emilin kanssa.

kp: Kolme taksia, 13 ukkoa, 13 baaria, joista vain yhdessä karaoke. Eli Wanhaan mestariin matkamme vei. Kiitos Lahti.