Tekniikka vie artistien istumapaikat.

P: Hyvät ihmistoverit, antakaahan kun kerron siitä, kun Stam1na-yhtye lähti Poriin Porisphere-festivaaleille esiintymään la 4.8.2012. Matkani kohti Poria alkaisi junamatkalla Lahteen, jossa mie, Hyrdl, nainen, Kaikka, Velin jr. ja Valo-Tuomas nousimme sinertävän linja-auton kyytiin. Vertailimme fyysisiä oireitamme ja totesimme, että 3/5 meistä on todennäköisesti sama hengitystieinfektio. Hyyrynen oli liekeissä tulevaa laulusuoritusta silmällä pitäen. Itseäni tuo ei erityisesti haittaa, koska ”laulan” taustoja vain muutaman sanan siellä täällä.

H: Mie rakastan yskimistä. Oksennusrefleksit ja kaikki herkut!

kp: Jeps, viikko oli mennyt oikein mukavasti, kun unet olivat jääneet naurettavan vähäiselle tämän yskän takia. Bussissa päätimme ottaa Antin kanssa pienet kulaukset viskiä desinfioimaan kipeää kurkkua. Eipä sillä tuntunut olevan mitään vaikutusta mhinkään suuntaan, mutta olipahan tekemistä kymmeneksi minuutiksi. Loppuajan konsultoin monitori-Teemua kotistudiolaitteiden kanssa, jotka miulla on päivittämättä. Toisaalta niin on myös koko kotistudion huonekin vielä rakentamatta, mutta olipahan tekemistä edes kahdenkymmenen minuutin ajan.

P: Porissa olikin sitten syksyinen sadekeli, joka on aina omiaan latistamaan tunnelmaa. Hieronta ennen keikkiä teki gutaa, mutta sai myös auki sellaisia jumeja, jotka kipeytyivät välittömästi jo ennen keikkiä.

H: Mie rakastan hierottavana olemista. Oksennusrefleksit ja kaikki herkut!

kp: Meikäläinen keskittyi ennen keikkaa lettujen syömiseen! Vitti ku oli hyvää, kermavaahdot ja hillot ja kaikki!

Päivän kohokohta.

P: Keikki meni kuitenkin yllättävän hyvin eikä siellä tainnut enää sataakaan. Yleisökin innostui liikkumaan enemmän kuin mitä jazz-festivaaleilla saattaa odottaa. Kun ei ole mitn odotuksia, voi yllättyä positiivisesti. Hyvinhän se meikäläisen kitarahuudatuskin meni.

E: Se on kyllä ihan hauska oivallus.

kp: Yleisöllä taisi olla alkupuolen keikalla kylmä, krapula tai jotain muuta vastaavaa, kun toiminta vaikutti hieman etäiseltä. Sieltä se kuitenkin pikkuhiljaa pienen vittuilun ja kannustamisen myötä alkoi lämmitä, ja keikkahan taisi olla ihan ok. Hieman jäi harmittamaan oman fyysisen kunnon vajaavuus, kun puoliflunssaisena ja kurkku paskana oksennusta ja yskää pidätellen pitää heilua, hyppiä ja huutaa. Pistää vihaksi, kun haluaisi tehdä paremmin, mutta ei vain pysty.

H: Mie rakastan kun pistää oikein kunnolla vihaksi. Oksennusrefleksit ja kaikki herkut!

E: Isä ja äiti yleisössä. Mennyttä kesää ja Stam1nan ympärillä pyörinyttä julkisuutta, kun ajattelee, niin on varmasti yhtä  herkkua olla ”rokkarin” vanhempi.

P: Keikin jälkeen mobiiliin saunaan ja Kaakkuri saunaa lämmittämään. Siellä sitä taas vittuiltiin ja parannettiin maailmaa löylyissä.

kp: Keikan jälkeen yskäkohtaus muuttui oksennuskohtaukseksi ja pusikosta suoraan sammutettuun saunaan, jonka löylymajuri Kake oli onneksi saanut suhteellisen lämpimäksi.

H: Mie sammuin suoraan pusikkoon! Kaikki herkut!

kp: Poistuimme paikan päältä samalla sekunnilla, kun Satyriconin intro loppui ja biisi alkoi… Rock!

H: Oli vähän surullista lähteä hiki päässä hevon vittuun heti kun saatiin pelleryhmä kasaan. Satyricon jäi taa. Yhyy yhyy yhyy. Mie rakastan norjalaisuutta. Oksennusrefleksit ja kaikki herkut!

P: Tampereelta junaan, jossa oli kaikki herkut.

Lilli-Olkkonen ja Train of Consequences.