Rakas päiväkirja,

lohkaisimme komppia kompin perään. Sakaran alias Sakrun Saikkosen tarjoama hardware-assistance a.k.a. ESP Custom Shop -lauta ei auttant sit yhtään, omalla oli tutuinta lohkoa. Särösaundi repi aivojani. Sieluni oli kuin likainen jätesäkki.

Ojensimme itsemme Music-Brossin kulmasohvan mukavuuteen saatuamme loputkin rummut murjottua letkulle. Teppo ”TuplaBanaani” Velin oli silminnähden tyytyväinen ja samoin koko samperin kööri: oli enää jäljellä loputon lankapelien kirskutus malliin Pekka ”Fingers” Olkkonen ja jodlaus tyyliin Antti ”Pultsari” Hyyrynen. Paikalle oli ilmestynyt trio nuoria radiotoimittajia, joten nakkelimme viisauksia haastattelun muodossa. Tulipa siinäkin muistutus, miten yllättävän huonoa läppää saa niinkin kovalla vaivalla. Pahoittelut toimittajille hetken heikkoudesta…

…sitäpaitsi, olihan Hyyrysen nuorimmainen antanut Etelä-Karjalan radiollekin panoksensa viimeviikkoiseen Treenikämppä-ohjelmasarjaan, jota ei tietenkään muistettu mainita edes yhtyeen kotisivustolla.

Viikko oli alkamassa, studiolle jäi kiekumaan vain lihaisa laulajakitaristi. Valmiiden rumpuosuuksien päälle olikin Miitri ”Hyrde, yrittäsit ees” Aaltosen ja komppi-klovnin luotava messevä kokonaisuus. Oli laulettava myös. Ja soiteltava passoa. Aivot valuivat. Miten tästä selviäisi hengissä?

Noh, ei siin mtn, rulla talouspaperia ja kortex pois slipoverilta. Syöksyminen päistikkaa kitaravallien harjalle, alapään nuijintaan ja vokaali-ideaaliin vaati voimia enemmän kuin laki sallii, vaan kuten tuli moneen kertaan todettua: ”kaikki kääntyi parhain päin” (”v*ttu mitä p*skaa”:n lisäksi).

Pekka ”Hius” Olkkosen saapuessa paikalle torstaina oli likipitäen kaikki komppiskebat ja bassot letkulla ja oli aika starttailla lauluraitojen riipimistä. Stam1nan jo valmiit ja patentoimat lauluäänet ”Mummo”, ”Isäntä” ja ”Kirkkopoika” saivat uudenkaverin rinnalleen: yön tunteina kehitettyä ”PoskiMummoa” sovellettiin suorilta kappaleen Sananen Lihasta säkeistöihin. Korvat tarkkana sitten!

Perjantain viikonloppuputken aloitti Pexin ja Miitri ”älä leikkaa sitä sessiopartaa!” Aaltosen keskittyminen Olkkosen komppikitarointiin. Tunteja hierottuaan kaksikko äkkäsi särön olevan pikkasen käyttökelpoisempi sillä nimenomaan TOISELLA vahvistimella… näin sitä alettiin homma taas alusta, kaikki jo valmiit biisitkin. Paikalla tarpeettomana kyhöttäneen Antti ”valtakunta parranajokoneesta!” Hyyrysen nazi-tyylin tuotantoapu juhlisti hetkeä äkäisellä huutelulla, ”voi prkle jätkät!”. Todellista PoskiMummoa!! Kyllä kelpasi Miitrin hihittää.
Noh, kaksitoista työtuntia myöhemmin, saunan kuumetessa tyhjillään ja virvokekorin ilmestyttyä studion biljardipöydän vihreälle nurmelle Pekka ”täyskako” Olkkonen louhi vielä maanisesti viimeistäkin kipaletta kohdilleen. Hyrde oli jo siinävaiheessa nukkunut päiväunet ja vetäytynyt tyytyväisenä aivan muualle pelleilemään, odottamaan omien seikkailujensa alkamista. Melko velikultia.