Mitä tapahtuu kun Stam1na eksyy huoltoaseman leluhyllylle? No mukaan lähtee tietenkin kymmenien eurojen edestä 2000-luvun kuumimpia keikka-asusteita!
Turussa meitä odotti helvetillisien rappusten lisäksi maanmainio Klubin työntekijä Jokke, joka ohjasti huumorimielellä liikenteeseen lähteneen yhtyeen teknikoineen heti eväspöydän äärelle. Kyllä muuten kelpasi vetässä vähän leivänpalasta ja limonaatia lärviin Klubin rappusroudailun jälkeen!

Soundchekkailut sujuivat oikein mallikkaasti. Kiitos digitaalitekniikan ja tekniikan ammattilaisten pääsimmekin jo tuota pikaa maistelemaan sapuskoita ja halailemaan aina niin ihania FM2000-yhtyeen jäseniä, jotka olivat juuri saapuneet paikan päälle.

Ennen sauntsekkiä tiedustelimme Jokelta saunamahdollisuuksia ja mieshän otti asian heti haltuun seuraavanlaisella puhelinkeskustelulla:

”Jokke Klubilta terve! Nyt ois semmonen juttu, että täällä on soittamassa Suomen paras bändi ja he haluaisivat tulla teille saunomaan.”

”Ai 54€ viideltä hengeltä reilusta tunnista? Hei tää on kuulkaa teille ihan pelkkää promoa!”

Kyllä nauratti. Hymyssä suin lähdimme siis kohti Hamburger Börssin saunatiloja puhdistautumaan henkisesti sekä fyysisesti.

Saunan jälkeen siirryimme puhtaina hotellille rentoutumaan ja katselemaan televisiosta amerikkalaisten järjenjuoksua. Rentoutumista ei valitettvasti kauaa kestänyt. Havahduimme käytävällä raikuvaan palosireenin ääneen ja poistuminen hotellilta oli edessä. Tässä vaiheessa meinasi hieman vituttaa, mutta tulipahan lähdettyä ajoissa keikkapaikalle.

Klubin bäkkärille, kaljat auki ja ei muuta kun ihmettelemään pieksämäkeläisten ajatustenjuoksua. Ja ne ajatukset muuten juoksevat ja vähä vitin kovaa! Katselin vajaa puolet keikasta miksauspöydän luota ja nauroin kuset housuissa hyvälle show-meiningille. Kaljan loputtua hain toisen ja siirryin yläparvelle ihastelemaan yhtyettä jalkabanaani Kaken kanssa, joka hänkin oli silmin nähden liekeissä yhtyeen toiminnasta. Ihan oikeasti, jos ette ole vielä tutustuneet FM2000-yhtyeeseen, niin nyt viimeistään on sen aika! Saatanan hulluja jätkiä!

Äfämmien hurjan show:n jälkeen oli aika lähteä vetämään naamareita päälle -kirjaimellisesti. Harjoittelimme vappupillien ja -viuhkojen kanssa huolellisesti keikan spektaakkelin tuoksuista alkua ja nauroimme tyhmyydellemme.

Oli aika siirtyä kohti lavaa pahat mielessä. Myö niin tykätään huumorista ja vitseistä (varsinkin omista), joten sen kunniaksi päätimme mennä jo heti intron aikana lavalle pelleilemään naamarit päässä. Yleisön ilmeet olivat kullanarvoisia kun yhtye tulee naamareiden ja kaljakorin kanssa lavalle puhaltelemaan vappupilleillä toistensa persuksiin. Aivan typerää, mutta silti parasta!

Naamarit helvettiin ja Hammasratas käyntiin! Alkutahdeista asti tuntui siltä, että nyt muuten lähtee. En tiedä oliko alkupelleilyllä syytä uskomattoman vapautuneeseen meininkiin, mutta tunnelma oli korkealla katossa. Joskus tulee niitä onnistumisia kun homma vaan toimii ja tänä iltana homma toimi helvetin mallikkaasti! Koko keikka oli yhtä juhlaa ja yleisölläkin näytti olevan hauskaa.

Encoreidenkaan aikana ei erikoisuuksilta vältytty: Muistipalapelien lopussa Antti kaappaa yleisöstä Tero ”Stampan vanha basisti” Nordlundin lavalle, joka innostuu riehumaan kuin lokinpoikanen jäteastiassa! Lääke-biisissä Antti teki Kuopiot ja lähti c-osassa monitorihirviö Oksun johdattamana baaritiskille tilaamaan Jekkua. Matkan varrella joku oman elämänsä sankari ei halunnut tehdä tilaa show-temppua suorittavalle Hyyryselle, ja kun Oksu ohjeisti häntä pois päin, niin kaveri ohjeisti häntä nyrkillä takaisin. Onneksi bussikuski Jyrki oli vieressä, joten Antti pääsi hienosti tiskille ja nyrkkisankari nätisti lattialle.

Keikan jälkeen oli aivan uskomaton tunnelma. Valtaosa yhtyeestä oli sitä mieltä, että jos ei nyt ollut top-1 keikka, niin ainakin top-2 keikka. Tottahan asiaa piti lähteä juhlistamaan koko porukan kanssa! Ja mikäs sitä keikkaa juhlistaessa kun on Suomen sekopäisin yhtye mukana bileissä!
Valitettavasti tämän kuvan jälkeiset tapahtumat ovat täysin painokelvotonta materiaalia edes pornolehteen. Maksamme yrittivät parhaansa mukaan polttaa alkoholia, mutta epäonnistuivat siinä suhtkoht täydellisesti. Hauskaa meillä oli. Itseasiassa täytyi olla, jos kerran Hyrdekin tilasi oman henk.koht ennätyksensä baaritiskiltä: yksi tilaus 57€.

Aamulla oli sitten mukava lähteä raikkaana ja pirteänä roudaamaan ja kohti uutta päivää…