Pitsa ja alkoholi pyörivät mielessä. Kollegat pakenevat turmapaikalta.H: Sain taannoin käyttööni uuden videokameran. Se on niin uusi ja hieno, että se tallentaa kaiken materiaalin pikkuruiselle muistikortille. Kaikki tieto on digitaalista ja hienoa. Hienoa on myös se, että sähellettyäni aikani kameran, kortin ja tietokoneen kanssa studiolla, huomasinkin tuhonneeni kaiken kuvaamani materiaalin viiden ensimmäisen studiopäivän ajalta. Sain käyttööni uskomattoman suuren vitutuksen energian, jolle en keksi käyttöä. Voisin tarvittaessa suunnata sen taiteelliseen suorittamiseen, mutta vitutus on siihen liian raakaa ja väkivaltaista. Jää kaksi vaihtoehtoa: suunnata vitutus alkoholin kulutuksen maksimointiin, tai sitten jonkun ihmisen pieksäntään. Koska olen tappelijana keskinkertainen ja suuripäinen, saisin vain suurella todennäköisyydellä itse turpaani.
Matti Jarva ymmärtää pitsan, alkoholin ja viiksien päälle.H: Väsymys sekä uupumus käyvät kanssani käsi kädessä. Nukun niin paljon kuin ikinä mahdollista, vähintään 8 tuntia yössä. Se ei kuitenkaan tunnu riittävän. Painajaiset ja katkonainen lepo luovat usvaisen tunnelman todellisuudesta: Suuresta suomalaisesta rock-todellisuudesta. Ainoa asia mikä pitää artistin edes puoliksi järjissään on maukas, tukeva ja säännöllinen ruokailu lounasravintolassa studion lähettyvillä. Välillä ei tee edes mieli syödä, tuntuu että on liikaa tekemistä ja tärkeämpääkin toimintaa olemassa. Kitaran soitto tuntuu rangaistukselle. Silti se täytyy tehdä parhainta mahdollista arvostelukykyä ja keksittymistä vaatien. Vihaan kitaraani sydämeni pohjasta. Kitara ja musisointi tässä yhtyeessä tuntuvat taakalle, joka tuhoaa psyykeni pala palalta, vähä vähältä. Jäljelle jää kuori persoonasta… Hilseilevä karahka, joka kaipaa sateen virkistävää huuhtelua ja ravinteiden rakentavaa yhteyttämistä.
Voiko vuorokaudessa syödä kolme pitsaa ja selvitä hengissä?H: Päivät studiolla jolkottavat ohitseni kuin porolauma. Studion käytävät kolkkuvat äänistä, joista on ihmisyys kauempana kuin Pluto Norjasta. Tuska on henkistä ja fyysistä, pientä ja suurta, vasemmalla ja oikealla. Yhä harvemmin näen kohtalotovereitani tarkkaamon sohvia kuluttamassa. Yhä harvemmin kuulen mielipiteiden tai rakentavien kritiikkien kaiun studion akustoiduilta seinuksilta. Yhä yksinäisemmäksi käy työn laatu. Jäljelle jää vain Miitri. Pitkä, parrakas ja ankara Miitri.
Miitri Aaltonen on vihainen natsi.