Ken tästä käy saa kaiken toivon heittää.

P: I love Kerubi. Joensuu and. Kerubissa on muistaakseni ollut aina hyviä keikkejä ja ushkomattoman hyvät ruoat. Skipataan turha matkustusläppä ja mennään suoraan asiaan. Kun kaikki bändin jäsenet olivat saapuneet paikalle, pidimme bändipalaverin, uuh! Palaverin aiheena oli tulevat kuviot niin keikki- kuin levytysrintamalla. Vuoroin spekuloimme, vuoroin myhäilimme. Jonkinlainen konsensus saavutettiin.

H: Ihan kuin oikea suuryhtye, pitämässä palaveria, yhdellä edessään kahvi, toisella appelsiinimehu. Linjasimme elämiämme eteenpäin yli vuodeksi. Se on jännää homma se. Tulevaisuuden voi ennustaa siis muutkin kuin Pekka Pouta ja Juhan Af Gran!

kp: Ja tämän suuren ja valtavan palaverin hyöty lähenteli, ei suinkaan 110 %, vaan 10 %, koska seuraavalla viikolla kukaan ei muistanut asioita samalla tavalla. Melkein sama, kun emme olisi istuneet alas ollenkaan. Mutta olihan se silti kiva istua poikien kanssa alas, vaikka aluksi meinasi hieman jänskättää.

Teppo, Kai-Pekka ja Emil suunnittelevat yhteisiä häitä.

P: Tsekit alle ja ruokaa päälle. Oli aika morjenstaa illan lämmittelyaktia, Morbid Evilsiä, jotka olivat ajaneet yli kymmentuntisen matkan Turuust. Jälleennäkeminen oli lämmin. Pikkuhiljaa vetäydyin takavasemmalle lämmittelemään.

H: Morbidin basistinahan toimii vanha bassomiehemme Nordlund. Aikamoinen heij… veijari! Ukot latasivat paitamyyntitiskille noin kuutta eri printtiä t-paitoja. Vokalisti Kiisseli-Keijo murahteli tutunoloisesti ja kitarat taisivat olla vireeltään miinus kolme oktaavia alennettu F. Pelonsekaisin katkoaskelin vetäytyin takavasemmalle viilentelemään.

kp: Morbidin saundi on nimensä mukainen. Hyvin, hyvin synkkää ja raskasta möyrintää. Eli parasta!

Mitä täällä tapahtuu?

P: Keikki oli mitä mainioin! Ainakin mieleen jäi kuumuus ja Huurun vetämä viimeinen Lääke-kertsi salin takaseinältä. Hulluhan se on! Myös porukka tuntui tykkäävän ja monta iloista ihmislasta tuli hakemaan sainausta paitatiskillä milloin mihinkin.härkä

H: Jeps kukkuu, keikka meni kertakaikkiaan ihanasti. Rakkauslaulu toisensa perässä, ilmassa erotiikkaan vivahtavaa odööta… Miten nämä joensuulaiset aina jasksavat bailata näin ankarasti!? Jos Lemille järjestettäisiin Ilosaarta vastaava kansanjuhla, olisi porukka aivan naatti seuraavat 12 vuotta. Itäisen Suomen rock-porukka bailasi siis ansiokkaasti, pitti pyörähteli kuin yksirenkainen härkävaunu. Tötterö täyteen ja pönttö pöhöksi!

kp: Ennen keikkaa oli hankaluuksia saada itseäni keikkavireeseen, mutta lavalle marssiessa ja biisin alkaessa muisti miksi Joensuu ja Joensuun Kerubi on hyvä keikkapaikka. Todella hyvä tunnelma niin yleisössä kuin lavallakin! Tätä iltaa olisi ollut hauska jatkaa Morbid-kollegoiden kanssa ties missä, mutta moottoritie oli yöpakkasesta huolimatta kuuma…

P: Kaupungissa järjestetyn hiihtokilpailun(?) vuoksi hotellit olivat täynnä, joten päätimme lähteä yötä myöten kohti seuraavan päivän Jyväskylää. Tällä kertaa bussibileiden aihe oli balladit. Itkimme yhdessä, kunnes bussi kurvasi Lutakon pihaan. Kiitos Joensuu, jälleen kerran!

Herkku-Mirjami on jättänyt pöydän notkolleen.