Rovaniemi Simerock

Istumme lentokoneessa laskuhumalassa. Pexi lohkaisi aika hyvän: ”hyvää paskaa”, johon Kaikka tyytyväisenä totesi: ” niin muuten onki”. Oli aika louhia Joulupukkia jo toistamiseen… vuonna 2005 tykitimme samoilla mestoilla kovat piipussa. Nyt oli piippuhyllyllä kasa piippuja ja kovikset poltti röökiä kuin Taivaan alttarit konsanaan.

Jaa-a… johtuneeko siitä, että kilpaileva festivaali oli peruttu, mutta festareilla oli porukkaa kuin poroa. Näimme muunmuuassa alastoman, lihavan miehen sekä alastoman, laihan naisen ratsastavan maantiesopulilla. (”Kaikalla on vilkas mielikuva”, sanoi Kaikka.) Festareilla tarjoilut poronlihatuutit tekivät kauppansa, sillä takahuoneessa tarjoillut sopulilihatuutit olivat ehkä vanhentuneet. Saikkonen tosin söi niitä 12 kappaletta nousten takajaloilleen kuin nuori härätär. Simerockissa oli myös ihmeellistä se, miten meitä artisteja kohdeltiin kuin märkiä kettuja: ravistellen varoen ja kuivaten sitten.

Kakella oli vitun hyvä keikka. Syleilimme Kakea, kunnes Rakkaus oli ilmiselvää. Herra Malmberg saikin yllätykseksemme tyytyä pelkkään lämpimään käteen toisin kuin Kaikka, joka putosi puusta ja kirjoitti novellikokoelman takaperin varpaillaan (www.akateeminen.com).

Yhtye soitti yhden parhaimmista keikoista IKINÄ! Merestä maalle avasi pelin kuin Saikkonen lompakkonsa. Pahan arkkitehdin aikana tissimeri oli valtaisa – siis VALTAISA – nimittäin lavalla… Hyyrynen sekosi humoristisesti sanoissaan useasti, laulaen esimerkiksi kertosäkeen sanoilla: ”Sipe Santapukki tarjoaa-aa, Sipe Santapukki ottaa-aa.” Vaan eipä jäänyt epäselväksi myöskään Pexin panos miehen soittaessa Vapaan maan soolon kappaleessa Joutsen. Tätä kappaletta oli muutenkin toivottu jo useasti aiemmilla keikoilla ja tänään toteutimme toiveen. Olisittepa nähneet ne naamat (miksaaja ja valomies; ks. yhtye/Espanjan prinsessa). Hattuhylly oli tyhjillään, kun pojat pääsivät huilimaan ja juilimaan.

Tästä on hyvä jatkaa Ruisrockiin… Kiitos Rovaniemi, toivottavasti päästään myöhemminkin!

P.S. Se eturivin vihreälakkinen kaunotar: pidä paita päällä, koska äitisi lukee tämän tekstin.