Rakas päiväkirja,

oli aika lopetella settiä. Miitri ”Metri” Aaltonen ja Hyrde ”Metalli-Apina” Hyyrynen puhaltelivat rystysiinsä, räkäisivät pikkusikarikarstat maastoon ja kävivät miksaushelvetin porteista sisään, Music-Bros oli muuttumassa kiirastuleksi: ”Nyt tehää nii ett tyrät ryskyy”, sanoi Antti ilmiliekeissä.

Kaikki laulu- ja soitinmateriaali tallennettiin käytännössä 22 päivän aikana, joka kertoo levylle päätyvästä biisimäärästä päätellen merko verkkaisesta työmetodista. Sakaran kanssa mietiskelty projektiaikataulutus velvoitti paketoimaan homman vielä joulukuun aikana, joten masteroinnin ja vuoden loppumisen väliin ei jäänytkään sitten kuin se päivä. Voi LuOjAAaa…

Vaan kiirehän ei ole kuin hautaan: ”kimppuun vaan” sano kukka. Päivää ennen odotettuja kertausharjoituksiaan Hyrde faksaili levy-yhtiön Kuisma ”Titanic” Aallon ryydityksellä lykkäysanomukset valtiolle ja punnersi perseensä tarkkaamon penkkiin kevein mielin. Miitri väänsi jo nuppia niin prkleesti, kovasti etsitty tiukka yleissoundi oli ny hakusessa… ja kahden päivän työllä pojat saivat jo Erilaisen Rakkauden Todistajan pohjatyön tehtyä.

”Hyvää on tehtävä kärsien”, sanoi Miitri ja kaiutti virveliä vielä kertaalleen. ”Pistä mummoon vähä kompuraa”, sanoi Hyrde maistaen purilaista. ”Täähä o iha kauheeta paskaa”, sanoi Miitri kaiuttaessa virveliä vielä seuraavana aamuna. ”Mummoon vähä lisää kompuraa”, sanoi Hyrde ja lämmitti pizzaa mikrossa.

”Vitti mie oon tulta ja tappuraa!” huusi Hyrde koekuuntelussa. ”Aika selektiivinen pläjäys”, sanoi Miitri rappusissa. ”Aika hyvä svengi, mummoo vois vähä vielä kattoo” sanoi Antti Street Barissa. ”No mikä jottei!” lohkaisi Miitri Karaokessa.

Päivät valuivat kuin kuola, mutta pikkuhiljaa tasot löydettiin. Hyvä puoli hommassa oli, että monesti arvuuteltu ”millast matskuu o tulos” sai lopulta tekijöileenkin jonkinsorttisen vastauksen. Miksauksessa useimmin käytetyistä vertauskuvista pystyi jotenkin päättelemään valmistuvan, Stam1na:ksi ristityn debyytin yleistyylin:

– tussukka basari, niinku pikkusen lihaisa napse
– laatikkovirppa nasahtaa
– rouhea skebasoundi, vähä semmone riipivä
– iha älytön louhosbasso, traktori prum prum
– Olkkosen tilulilu, tehää nyt sitte huolella
– Hyyrysen puliukkoha on mummo!
– Veliinin ihmefillit, ei mtn järkn
– iha älytöntä paskaa