Lutakko-lavallinen bisseä, kiitos!

P: Surun pyyhittyä silmistä heräsin Lutakon mukavasta, mutta hieman koleasta sängystä. Kurkussa oli kaktus. Edellisen illan Enskat olivat lähteneet aamulla. Alakerrassa oli aamiaista tarjolla, tietenkin, olimmehan Lutakossa, tuossa Suomen ehkäpä parhaassa keikkipaikassa.

H: Miekin syytän majoitushuoneen ilmastointia todella pahasta olostani.

kp: Teknikoilta tuli vihiä, etteivät he välttämättä ole kaikista kovimmassa iskussa. Flunssat ja muut yrittävät ilmeisesti ottaa otetta, tai sitten valvominen Lutakon backstage-tiloissa muki kädessä lauantain puolille päiville.

P: Päivä meni Lutakon seinien sisällä kikkaillessa. Jyri vaihtoi volume-potikan ykköskeppiini. Jyri on paras.

H: Mihinkäs sitä Lutkulasta lähtisi kesken päivää kävelemään saunankin lämmitessä hissukseen. Ajantappaminen on taitolaji. Läppäreitä piti kuitenkin jälleen jemmailla erikoiskätköihin, elikkäs stäässeihin, sillä muutamaa vuotta aiemmin monitori-Teemulta laptopin pöllinyt taparikollinen oli kuulema liikuskellut jälleen huudeilla… Danger!

Jyväskyläläistynyt keihäänheittäjä Jyri "Tyri" Kangastalo.

P: Morbid Evils oli myös Lutakon illan ”puuduttaja” ja ukkelit saapuivat joskus illan tuntumassa. Oli tsekit ja oli ruokaa, tätähän tämä. Myös nuoria poikia viiksekkäitä alkoi saapua paikalle. Lost Soossi -poikain läsnäolo tarkoittaa vain yhtä asiaa, heidän läsnäoloaan. Illan bonus oli myös se, että keikki kuvattaisiin usealla kameralla. Tähän väliin täytyy vähän kehua Lutakon bäkkäriä. Tarpeellisesti tilaa ja sauna, johon voi kömpiä ennen tai jälkeen keikin. Majoittuminenkin hoituu, joten Mirkku ei motkottanut!

H: Pekkösen mainitsema ruoka oli (jälleen kerran) talon isännän Petosalmen omin käsin valmistamaa kotiruokaa, nam SAATANA. Luksustahan tämä. Joo, ja tuo monikamerataltiointihan oli mukava bonus, juurikin näiden Lost Societyn kanssa uraa aukoneen Diltterin tuotanto. Lutakossahan on tehty taltiointi jos toinenkin. Miksikö? Koska Tanssisalin lattialla käy AINA KUHINA, PERKELE!

P: Keikki oli hyvä ellei erinomainen, kuten kaikki muutkin tänä keväänä. Jotain mystistä on tapahtunut. Luulisin, että syksyinen Euroopan rundi hioi meistä öljytyn koneen. Valmettiin on vaihdettu öljyt! Illan erikoisuus oli täysin improttu harjottelematon Lost Society -sketsi. Soitimme kappaleen, joka oli meien näkemys heidän musiikistaan. Sketsi taisi onnistua, fast boys!

kp: Kone on todellakin käynnissä, ja onhan tässä jo muutamaan kertaan tullut harmiteltua, että kevät loppuu keikkojen osalta tosi nopeasti (tätä kirjoittaessa on enää kaksi jäljellä). Mutta ei huolta, ainakin facebook-sivuamme seuranneet tietävät ettei meiltä lopu suunnitemat!

Total respect.

P: Keikin jälkeen sauna ja hop hop paitatiskille. Mukavata porukkaa sieltä sun täältä. Käsi kävi. Kamera räpsyi. Oli aika siirtyä karaokeen.

kp: Ennen karaokea täytyy mainita seuraava asia, koska olen ymmärtänyt joidenkin pahoittaneen mielensä. Meillä on tapana tulla keikan jälkeen aina paitatiskille patsastelemaan. Siellä voi jutustella mukavia, haukkua meitä, ottaa niitä selfieitä tai pyytää nimiä levyihin. Bändi hengailee yleensä yhdessä pisteessä, johon saattaa kertyä kiinnostuneita jonottamaan ja sen jälkeen kun näyttää sille, että halukkaat ovat saaneet haluamansa, lähdemme yleensä pois. Lutakossa kävi ilmeisesti niin, että kauempana ollut ryhmä jäi ilman kuvia. Pahoittelut siitä. Emme tehneet sitä kusipäisyyttämme, vaan tulkitsimme tilanteen siten, että paitatiskillä ei ollut enää nimmarin tai kuvien hakijoita.

P: Paikallinen juottola oli tupaten täynnä, mutta käsittääkseni kaikkien kolmen bändin laulusolistit saivat lauluvuoron. Mie keskityin nauttimiseen, no Matti & Teppo tällä kertaa. No eihän se ilta siihenkään loppunut vaan jatkui! Hyvä musiikki soi ja pöytää pidettiin tanssilattiana. Aamun koittaessa painoin pään tyynyyn tyytyväisenä tyyntyneenä.

H: Iltahan oli maaginen! Keikan jälkeinen bäkkärin jääkaappi lumosi & toi kyyneleet silmäkuoppiin: kolme jääkylmää Maggista ja very special Lutakko vodka. Kastelin kurkkutorvea, skippasin jopa saunan, jotta ehtisin kajota pulloihin muita nopeammin. Olihan kulmilla mm. erittäin janoinen Nordlund ja Kiisseli-Keijo. Onnistuminen! Tukka pyyhemärkänä aloitimme piehtaroinnin. Paitatiskillä ihmisten moikkailu, check! Karaokessa Trio Forrester, eli me Keijon kanssa plus Löst Sössien Sammy lälläteltiin lävitse Bon Jovia ja olipa hauskaa. Pian olikin aivot aivan muussissa. Ja kello seitsemän.

Äiti ja tytär keskustelevat siitä mistä vauvat tulevat.