Survivors Of The Dead oli kuolettavaa katseltavaa. Vastalääke on kuitenkin lähellä!

kp: En ihan kerennyt aamupalalle. Enkä roudaamaan. Onneksi kaikki muut pojat ovat aina niin ymmärtäväisiä näiden asioiden suhteen, eli he hakkasivat vain toisen puolen kasvoistani.

H: Hanskaan hakkaaminen onkin so last season. Sardiinipurkki mallia GAY suuntasi pian eli liian aikaisin tinanokkansa kohti Olavinlinnan maisemia. Kevät paistoi sisään ikkunasta. Ei ollut kanuuna oikein vieläkään. Mitä helvettiä! Päiväkaljun paikka. Tukka taakse ja täyteen. Vitun flunssa. Kolmet neljät reseptilääkkeet huiviin. Ei päivälilliä sittenkään, vaan varovainen zombie-raina laptopiin pyörimään. Olipa paska.

P: Tuo oli muuten varmasti aidosti huonoin ”elokuva”, jonka olen nähnyt.

H: Ottaisinko nokoset? Ei, ei ole tilaa. Olkapää on hankalasti vinossa ja etulinkussa. Kuka siinä, Teemuko? Tuomas. Joku farttaa. Kake avaa ikkunan vihaisena. Jyri istuu etupenkillä. Etupenkki on varattu ikuisesti Stam1nan tekniikalle. Pappa könyää ja kurottaa ja tuprauttaa savukkeen raotetusta ikkunasta. Tupr. Haisee vanhalle äijälle. Pappa, ei tupakka. Matkanteon ”viihdyke” vaihtuu. Lemin Elkka on siirtynyt digitaaliaikaan.

kp: Gay-bussissa on tunnelmaa! Toisin kuin siinä Romeron uusimmassa(?) zombie-pätkässä, joka oli aivan tajutonta kuraa. Se on niitä elokuvia, jonka loppuun katsottuasi olet vihainen itsellesi, koska et keskeyttänyt katsomista. Noh, jotenkin nämä matkat on kulutettava.

E: Sinällään virkistävä saapua pitäjälle, jolla ei jatkuvasti rampata. Nähdä erilaisia maisemia, erilaisia baareja, syödä erilaista ruokaa. Happytimessa oli todella hyvä salaatti.

H: Savonlinnassa kylmä ku Siperian helvetissä. Aurinko viiltää silmään, taksin pieru haisee. Roudaus ahtaita portaita. Pohkeet ovat kuin sapelit: käyrät, kovat ja kiiltävät. Sujautan pohkeet huotraan ja löydän tieni hotellihuoneelle. Olkkonen plus mie on kaksi, mutta sänkyjä on neljä. Ikkunasta näkyy kylpyläosastolle, jossa venäläiset naiset uittavat lapsiaan bikineissään. Bikinit siis naisilla, ei lapsilla. Lapsilla haalarit. Olo on likainen ja tirkistelijämäinen. Tekee mieli kylpyyn, kylvetettäväksi. Flunssalääkkeet ja päivälillii. Hotellihuonetunnelma kasvaa.

kp: Telkkarista tuli yhdeltä kanavalta ohjelma, jossa oli still-kuva linnasta. En muista oliko siinä edes ääniä. Valokuva linnasta. Televisiossa. Tietyllä tapaa siihen hetkeen nivoutui paljon sen hetkisestä tilanteesta. Linna.

H: Emil soitti, että ”laita kanava 49”. Siellä oli se vitun linna sielläkin.

Osa Emil Lähteenmäen videotaideteosta.

(Linkki videotaiteeseen.)

kp: Meille lupailtiin jo aikaista kello kymmenen soittoaikaa, mutta ilmeisesti intörneetissä, vaiko paikallislehdessä oli ilmoitettu kello 23, joten ei auttanut muuta, kuin mennä hengailemaan Tuomaksen tykö paitatiskille ja tuhlaamaan kolikoita vieressä olevaan peliautomaattiin. Porukkaa lappasi sisälle hyvään tahtiin.

H: Lava on edelllispäivän kopio. Kopion kopio. Tolppa keskellä stagea. Kaksi liikkuvaa suoraan hanurin takana. Porukka seisoo pari ekaa biisiä maltillisesti, kunnes energia alkaa velloa. Joku horjahtaa jo lavalle. Kommunikointia yleisön kanssa. Ne ovat savonlinnalaisia. Osa on Punkaharjulta. Hulluja nuo punkaharjulaiset. Umpihulluja. Punkaharju on varmaan Suomen Twin Peaks. Näin on tullut kuultua. Mutta Olavinlinnan ojittajat… Savon mielipuolet. Siellä ne olivat loppukeikasta riekkumassa kuin menoälyiset. Nyrkkiä heilahteli ilmaan, ihminen istui baaripöydällä nähdäkseen. Encoreja oli turha mennä naapuriloosia kauemmas venailemaan. Siitä Emil sitten pöydälle nousten viinaa tilaamaan, ihmisten kannustaessa savoksi. Hullun näköistä. Vieläpä torstai.

kp: Tämä oli eilisen tavoin aivan täysi yllätys. Torstai-ilta, 200 ihmistä pienessä baarissa ja aivan helvetin hyvä meininki. Keikalla oli kivaa, ja jossain vaiheessa meiltä lähti joku täysin käsittämätön suomirock-impro, jota en enää muista tarkemmin. Hyvä veto!

P: Tosiaan, pubimaisuudesta huolimatta meininki oli kuin kovemmassakin rock-klubissa ja vielä torstaina! Keikin jälkeen nopsa suihkutus, pari lilliä ja signaamaan yläkertaan kaikki, mikä liikkui.

H: Hien kuivuttua yksi saunakalja. Bisseä ja fisua. Nam. Yläkertaan ja nimiä ihmisten levyostoksiin. Ja paitaostoksiin. Pari kirkkovenettä. Olavinlinnan hokemista. Lippakiska. Lörtsy. Kesäkaupunki. Norppa jossain tuolla. Myö huomenna toisaalla. Kipi kipi.

kp: Lähdin vielä Mehun kanssa saalistamaan Savonlinnan niityiltä viimeistä auki olevaa grilliä. Pitkän harhailun jälkeen yksi löytyi, ja saimme listalta ainoan lihattoman vaihtoehdon, eli ranskalaiset.

Tältä näyttää talvikalja. Yön yli pakkasessa kypsynyt aito talvikalja.