Lemiläinen metallikvartetti Stam1na aloittaa kolmannen albuminsa äänitykset syyskuun 10. päivä. Tuleva albumi taltioidaan tunnelmallisessa Purple Fly -studiossa yhtyeen kotimaisemissa Lemin Pöllölässä. Tuottajana toimii Janne Joutsenniemi, jonka legendaarinen Stone-yhtye on yksi Stam1nan suurimmista kotimaisista vaikuttajista. Kaksi aiempaa Stam1na-albumia tuottanut Miitri Aaltonen miksaa albumin. Työnimellä ”Raja” työstettävän albumin äänitysten on määrä valmistua kuluvan vuoden aikana, ja kauppoihin levyä voi odotella vuoden 2008 alkupuolella.

Stam1nan keulahahmo Antti Hyyrynen on innoissaan mahdollisuudesta työskennellä lapsuuden sankarinsa Janne Joutsenniemen kanssa.

– Tämä on match made in heaven ja iso merkkipaalu bändille. Janne tuo varmasti omat sävynsä levylle. Sanotaan vaikka niin, että sinappikone on sama, mutta Janne vaihtaa meille uudet vaipat, visioi Hyyrynen tulevaa tuotosta.

– Sanoituksista voi sanoa sen verran, että niissä etsitään, tutkitaan ja koetellaan omia sekä ihmisyyden rajoja. Viimeisen parin vuoden aikana olemme olleet rajoilla, joskus varmaan on menty ylikin, kertoo Stam1nan sanoituksista vastaava Hyyrynen.

Vuonna 1996 perustettu Stam1na on julkaissut tähän mennessä kaksi albumia Stam1na (2005) ja Uudet Kymmenen Käskyä (2006), joista jälkimmäinen nousi ilmestyessään albumilistan kolmanneksi ja palkittiin Emmalla vuoden 2006 parhaana metallialbumina.