Suomen tämän hetken suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva Stam1na soittaa syyskuussa vuoden viimeiset keikkansa ja jää toistaiseksi tauolle.

Tänä kesänä 12 vuotta täyttäneellä Stam1nalla on takanaan tapahtumarikas vuosi ja yhtye on kiilannut itsensä rytinällä suomalaisen metallimusiikin kärkikastiin. Helmikuussa julkaistun kolmannen, kaksi viikkoa virallisen albumilistan ykkössijalla viihtyneen, Raja -albuminsa myötä Stam1na on keikkaillut ahkerasti ympäri Suomen. Suomenkielellä laulavalle yhtyeelle epätavanomaisesti Stam1na on valloittanut myös ulkomaita soittaen kiertueet Saksassa ja Baltian maissa. ”Vuoden metallialbumi” -Emmalla palkittu yhtyeen 2006 julkaistu Uudet kymmenen käskyä -albumi rikkoi tänä kesänä kultalevyyn oikeuttavan 15.000 myydyn kopion rajan ja Jouni Kallion ohjaama Lääke -musiikkivideo voitti elokuussa Oulun Musiikkivideofestivaalien pääpalkinnon.

”Rajan ilmestymisen jälkeen keikkailu on ollut äärimmäisen tiivistä, huipentuen Saksan Wacken-festivaalien ympyröihin. Yhtye tekee vielä pienimuotoisen klubikierroksen ja voi olla että vuoden viimeisten keikkojen tunnelmia kuvataan myös tulevalle dvd-julkaisulle. Koko porukan sormet tuntuvat syyhyävän jo uusien biisien tekemistä. Kovassa iskussa tuntuu bändi olevan, toivottavasti sama fiilis välittyy uusiin sävellyksiin!”, kommentoi yhtyeen laulaja/kitaristi Antti Hyyrynen.

Lisätiedot/Haastattelut:
TOMMI MUHLI / Playground Music Scandinavia
e-mail: tommi@playgroundmusic.com
puh: 03 260 32 29 tai 044 5400 486