Amerikkalainen Bieler Bros. Records on solminut levytyssopimuksen kotimaisen metalliyhtye Stam1nan kanssa.  Yhtyeen viides studioalbumi Nocebo julkaistaan USAssa ja Kanadassa 17. heinäkuuta.

Stam1nassa kiteytyy kaikki se, mitä Bieler Bros. on etsinyt uusissa sainauksissaan;  se on musiikillisesti hurja ja melodioiltaan suorastaan nerokas. Stam1na on tämän hetken kiinnostavin metalliyhtye sekä yksi kaikkien aikojen parhaimmista suomalaisista metallin vientituotteista”, hehkuttaa levy-yhtiön toinen perustajajäsen Jason Bieler.

Yhtye itse on uudesta yhteistyöstä luonnollisesti innoissaan. ”Viime aikoina on tullut yliteltyä rajoja ja välillä tuntuu, että otettu askel on pidempi kuin arvaakaan. Toivottavasti tällä kertaa loikkaus Lemiltä Amerikkaan olisi pitkäkestoinen ja hyvänlaatuinen”, toivoo Antti Hyyrynen.

Stam1na julkaisi viidennen pitkäsoittonsa Suomessa 8. helmikuuta. Nocebon toinen single, Puolikas ihminen, taltioitiin myös videon muotoon; musiikkivideolla nähdään Stam1nan laulaja-kitaristi Hyyrysen lisäksi Pahuus-elokuvasta tuttu Linda Zilliacus. Pahuus oli Oscar-ehdokkaana vuonna 2003.

Stam1na starttaa lähes koko Suomen kattavan kesäkiertueensa ”Takki auki ilman housuja 2012” 25. toukokuuta Leppävirran Liekkirockista. Yhtye nähdään lähes kaikilla Suomen suurimmilla festivaaleilla, mm. Provinssirockissa, Ruisrockissa sekä Ilosaarirockissa.