Lemiläinen metalliyhtye Stam1na on saanut kolmannen albuminsa valmiiksi. Uuden levyn nimi on Raja ja kauppoihin se ilmestyy 13.2.2008. Raja äänitettiin viime vuoden lopun aikana Purple Fly -studiossa yhtyeen kotimaisemissa Lemillä. Tuottajana toimi Janne Joutsenniemi, ja Stam1nan kaksi edellistä albumia tuottanut ja miksannut Miitri Aaltonen keskittyi tällä kertaa levyn miksaukseen.

Raja-albumi valmistui aikataulussa, vaikka Stam1na kävikin kesken levyn teon kiertueella Baltiassa ja Saksassa yhdessä Apocalyptican kanssa.

– Koko levytysprosessi tuntui nopeammalta ja vaivattomammalta, vaikka todellisuudessa hommaan kului kauemmin ja koko bändiä ahdisti tiukka aikataulu. Välillä oltiin Reberbahnilla mättämässä döneria naamaan, välillä Lemillä ahtamassa Joutsenniemea saunaan, kertoo Stam1nan nokkamies Antti Hyyrynen, joka on parhaillaan palautumassa äärikiireisestä syksystä kaukomaan lämmössä.

Stam1nan esikoisalbumi ilmestyi helmikuussa 2005 ja Metalli-Emmalla palkittu kakkosalbumi Uudet kymmenen käskyä vain reilu vuosi myöhemmin keväällä 2006. Kolmas albumi puolestaan näkee päivänvalon lähes päivälleen esikoisen kolmevuotissynttäreiden aikaan. Stam1nan julkaisutahti onkin nykymittapuulla varsin kova.

– Töitä on kieltämättä tehty joskus äärirajoillakin, mutta ainakaan vielä ei ole ukoilta murtumispistettä löytynyt, kommentoi Hyyrynen bändin kiivasta työtahtia.

– Rajoihin ja niiden hakemiseen viittaa levyn nimikin. Raja-teema sopii niin sanoituksiin kuin sävellyksiinkin. Levynä Raja on nopeampaa, hitaampaa, raskaampaa, kevyempää eli musiikillista äärirajojen levittelyä on ohjelmassa, lupailee Hyyrynen.

Promokuvat

Promootio: Playground Music Scandinavia / Tommi Muhli, tommi ( ät ) playgroundmusic.com