Remasteroitu bonusbiisillä varustettu uudelleenjulkaisu tilattavissa ennakkoon!

”Neljännen albumin jälkeen bändi laittaa pillit pussiin, Hyrde täräytti”, Sakara Recordsin Tuomo Saikkonen muistelee dramaattista keskustelua 10 vuoden takaa.

”Pähkäillessämme Raja-albumin biisijärjestystä Hyrde linjasi napakasti, että Stam1na voi tehdä tämän jälkeen enää yhden levyn. Neljä levyä on ehdoton maksimi, jotta laatu pysyy korkealla – kuten Stonella, Antti paasasi. Olkaamme kiitollisia, että yhtyeen visionäärin visio on todistettavasti pettänyt edes tämän yhden kerran, ja meillä on ilo odotella jo kahdeksatta Stam1na-albumia ilmestyväksi – vieläpä Janne “Stonen Janne” Joutsenniemen tuottamana. Kasia odotellessa juhlimme kuitenkin kolmosalbumi Rajaa, joka julkaistiin päivälleen 10 vuotta sitten!

Raja nosti bändin ensimmäistä kertaa albumilistan ykköseksi ja vakiinnutti yhtyeen aseman Suomi-metallin kärkenä. ”Vaikea kolmosalbumi” lunasti täysimääräisenä kohtuuttomat odotukset, jotka tärviölle hehkutettu debyytti ja Emma-palkittu UKK olivat asettaneet. Bändin teini-iän suursankari Janne Joutsenniemi nousi ensimmäistä kertaa Stam1na-tuottajan pallille ja taltioi fanipoikiensa soinnin Lemin maaseutustudiossa tylympänä kuin koskaan aiemmin. Rajalta on noussut useampikin keikkaklassikko, Lääke jopa jonkinlaiseksi epäviralliseksi Stam1na-hymniksi.

Sakaralla on nyt ilo julkaista Raja jo toiseen kertaan albumin 10-vuotisjuhlien kunniaksi. Masterointi on päivitetty tälle vuosikymmenelle Finnvoxin Mika Jussilan toimesta, ja levyltä kalkkiviivoilla tipahtanut Yhdeksän tien päät palautetaan bonusraitana mukaan sisartensa joukkoon.”

Rajan uusintajulkaisu ilmestyy 13.4. Ennakkotilaukset osoitteesta: http://äx.fi/P570150