Lemiläinen metalliyhtye Stam1na julkaisee viidennen pitkäsoittonsa 8. helmikuuta. Nocebo –nimeä kantavan albumin tuotti amerikkalainen huipputuottaja Joe Barresi. Materiaalia uudelta albumilta on kuultavissa ensimmäisen kerran vasta julkaisupäivänä, 8. helmikuuta.

”Nocebo on placebon paha kaksoisveli. Levyllä rinnastetaan keinotekoisuuteen tähtäävä lääke- ja rockteollisuus, sopivasti samoihin aikoihin kun tuli nyt tämä valelääkärikohukin. Ikuista nuoruutta emme elä me muusikotkaan, vaikka kuinka leikittäisiin lääkäreitä ja poppamiehiä”, kertoo laulaja-kitaristi Antti Hyyrynen. ”Rock-soppaa sekoittaa tällä levyllä myös eräs vieraileva sanoittaja. On mahtavaa tulkita nyt myös toisen ihmisen aivoja”.

Stam1na julkisti pari viikkoa sitten ensi vuoden kevätkiertueensa. Keikat starttaavat kansainvälisiltä vesiltä 11. helmikuuta, kun Baltic Princessillä järjestettävä Radio Rock -risteily seilaa kohti naapurimaamme Viron satamaa. Keikkoja bändi tekee kevään kiertueen tiimoilta aina huhtikuun loppuun saakka. Yli 20 keikkaa sisältävällä kiertueellaan Stam1na esiintyy muun muassa Finnish Metal Expon lauantain pääesiintyjänä. Tampereen Pakkahuoneella yhtyeen erikoisvieraana nähdään Eläkeläiset ja Jyväskylän Lutakon kahdella keikalla Rytmihäiriö.

Haastattelut: Katja Vauhkonen / Sony Music, katja.vauhkonen@sonymusic.com , puh. 0207 421 558
Keikat: Ari Koskinen / Fullsteam Agency , ari@fullsteam.fi, puh. 0400 808952
Levy-yhtiö: Sakara Records / info@sakararecords.com, puh. 0400 252 756
Jakelu: Sony Music Finland