Kake, Emil ja Kaikka keksivät ruudin uudelleen.H: Olipa mahtava nousta samaan bussiin FM2000:n, Rytmihäiriön ja Mokoman ystävien kera! Andi, Sebu, Vepa, Ipi, Ande, Une, Janne, Otto, Hyge, Marski, Saikkonen, Kuisma ja Hämäläinen… Plus tekniikan villieläimistö! Pitkä pöytä auton perällä, ei nukkumapaikkoja. Pöydät notkollaan huumori- ja aikuisviihdelehtiä. Nappasin reissun dokumentointia varten HD-kameran mukaani matkaan. Loppujen lopuksi kasaan kertyi 408 gigaa videomateriaalia rundilta. Kyytiin tälle ensimmäiselle nelipäiväiselle osui myös Joonas Brandt, tuo Sakara-tallin ”hovikuvaaja” ja myös edellisen 2006-tourin still-dokumentoija. Mies parhaasta päästä!

E: Ja sitä paitsi komea kuin mikä!

K: That sexy motherfucker!

H: Lutakkohan oli loppuunmyyty, plus kokemuksesta pystyi toteamaan, että eipä ollut ikinä huonoa menoa muutenkaan Jyväskylän tanssisalissa. Kamat pydeen, skebat vireeseen, soundcheck, pyörähdys kaupungilla levyostoksilla (ja tietenkin Levykauppa Äxässä)… Mukaan tarttui Black Flagin ja Opethin live-DVD:t, sekä Petri Nygårdin Sarvet pystyyn. Rytmihäiriön Ande piti lyhyehkön oppitunnin punkvinyyleistä. Siirryimme katukahvilaan nauttimaan rock-tyyliin kaffetta ja suklaaleivoksia! FUCK!

E: Minä ostin Pendulumin Immersionin (hyvää bailumusaa) ja John Coltranen A Love Supremen (hyvää henkistävää musaa).

K: Palefacen uusin (vuoden paras levy) ja Entombedin klassikko-vasuri.

P: Kiertueen hurjasta biletyksestä kertoo paljon kävelykadun kahvilassa vietetty hetki levyostosten jälkeen. Ukot hörppivät mitä hienompia erikoiskahveja ja puhuvat sivistyneesti. Pakko skarpata illemmalla. Äx:ästä tarttui muuten mukaan samainen Opethin uusi DVD ja Porcupine Treen In Absentia -lätty. Loistokamaa molemmat. Lutakon keikki olikin jo sitten ihan toista maata. Se on ihmeellistä, miten jossain paikoissa keikit sujuvat aina hyvin. Lutakko kuuluu ehdottomasti tähän kastiin. Ilta jatkui siten, että mie, kitarateknikko Markus ja RH:n Janne lähdettiin kylille yhdelle. Keskustelut pyörivät yllättäen kitaransoiton ympärillä.

E: Jep, lähdettiin yhdelle (prikalliselle), koska aika alkoi olla kortilla useampaan. Ja siis kyllä, minäkin lähdin, mutta en osaa oikein sanoa tarkkaa syytä siihen, miksi reissulla ristesin itsekseni eri baariin. Kalliimpaan vieläpä. Mutta kyllä, itse keikka meni erittäin hyvin. Bändinä äänestimme Lutakkoa vuoden keikkapaikaksi Musiikki ja media 2010 -tapahtumassa (ja ansaitusti se Lutakolle menikin) ja se johtuu paljolti siitä, että Lutakosta löytyvät hyvät rentoutumispuitteet ja hyvä ruoka takaavat hyvän keikan. Tosin sauna oli tällä kertaa paskana. Mutta Jennalle ja Mikolle ja muille silti terveisiä!

K: Niin, onnea Lutakolle ansaitusta voitosta! Keikkakin oli hiton hyvä, vaikka puolen välin paikkeilla iskenyt happivaje ja saatanallis-helvetillinen närästys miltei pilasivat keikan. Sama jatkui keikan jälkeen. Hetken ajattelin tarvitsevani jo ambulanssia kivun ja hengenahdistuksen vuoksi, mutta kyllä se sitten Saikkolan lääkkeillä lähti häviämään seuraavaan päivään mennessä. Bileet menivät omalta osaltani siis Lutakon majoitustiloissa kuorsauskuoron säestämänä.On laskelmoitu, että Tourilla nähtiin vähän reilut 20 ESP/LTD-kitaraa. Aika monta meislaa heiluteltavaksi.