Hyyrynen matkalla mielisairaalaan? You wish!

H: Ja eiku ylös punkasta & housut niskaan klo 10:30. Kohde? Äänekoski ja siellä saluuna, jota ylläpitää aito taikuri. Oliko kaikki vain unta? Äkkiä viinaksia! Tämä on liikaa!

kp:  Yritin tätä kirjoittaessani puoli tuntia etsiä kotisivuiltamme, mikä on Keitele Jazzin lisäksi toinen kerta Äänekosken legendaarisessa kauhuhotellissa. Kerta, jolloin tekniikkamme mukaan hotellin korkeilla metallirappusilla ja niiden luona on pidetty huimat rock’n’roll jatkot. Väitän tässä ja nyt, että olemme olleet Äänekoskella ainoastaan kerran, Keitele Jazz 2008 yhteydessä (Emil tarkasti tämä vuosilukuineen oikeaksi hotellilla, itse väitin vuodeksi 2010:tä), ja huimat metallirappusorgiajatkot, joihin tekniikkamme viittasi, on täytynyt olla Jalasjärvellä, elokuussa 2009. Vittu, kun ei muista näitä enää…

H: Ai ne bileet missä makasin yöllisellä asfaltilla tähdille höhötellen, lusmusin Egotripin keikkabussissa puhumassa Knipin kanssa Stonesta lipittäen miesten viinakset ja missä valomies Leinonen fiksasi meille makoisia Jäger-tehodrinkkejä? Miten voin muistaa tämän kaiken? Ja kuka oli se Mike-konduktööri? Äkkiä viinaksia! Tämä on liikaa!

kp: Matkalla söin huonoimman Kotipitsan pitsan, jonka olen koskaan syönyt. Onneksi asia korjaantui myöhemmin illalla äänekoskelaisen Kotipitsan kera.

P: Myö käytiin Hyyryläisen kera Pirjon burger -nimisellä grillillä. Mätöt mukaan ja hotellille, joka oli kyllä suoraan jostain kauhuleffasta. Onneksi tv tarjosi meille viihdettä Mies ja alaston ase -elokuvan muodossa, Leslie Nilsen oli nero!

H: Oli meillä sentään oma lauta-tv omassa huoneessa. Eihän siinä mitään. Ihan kiva.

kp: Muistelimme Emilin kanssa, että nimenomaan Äänekoskella oli hotellin kellarikerroksessa saunan yhteydessä uima-allas, jossa Kake etunenässä leikki hauskojen ja isojen vesilelujen kanssa. Ostimme tätä varten kimpassa uikkarit, mutta valitettavasti emme päässeet uimaan, eikä mystisen uima-altaan salaisuus selvinnyt meille koskaan. Tätäkin etsittiin kotisivuiltamme ja ihmisten muistien syövereistä kissojen ja koirien kanssa, ilman tulosta. We’re getting old John, we’re getting old…

H: Uimahousut, kotimaista laatua kylläkin, 31 euroa. Join koko päivän suruuni ja olin lillissä ja vihainen.

E: Ethän juonut. Ja oli siellä uima-allas, mutta kun ei ollut enää respaa. Toisen kerroksen huoneisiin kiivettiin varauloskäynnin kautta ja ovesta alakertaan oli murrettu lukko tarkoituksellisesti. Pääuloskäynnillä oli lappu, jonka mukaan respa palveli klo 20-02 kulman takana olevassa baarissa. What the..? Paikkakunta, jossa on Suomen suurin S-Market Citymarketin vieressä, mutta tämä on ainut hotelli. Skarppaa, Äänekosken hotelliskene!

kp: Keikka oli aivan jättipotti. Yleisö sai siirrettyä oman energiansa meihin ja lavalla alkoi tahmean alun jälkeen tapahtua yhtä sun toista. Illan bravuurina toimi täysin improvisoitu Eye of the Tiger -rip off, jota Pub Markuksessa kuultiin illan aikana kolme kertaa. Erittäin hyvä keikka ja Äänekoski oli erittäin positiivinen yllätys!

P: Kyllikki, joskus nämä ”pienet” paikat pääsevät yllättämään. Keikkihän oli varsin hyväntuulinen ja rento, nautimme!

E: Nimittäin alkoholia.

Taikurin saluunassa oli tilaa jumpata.