Viimeistä viikonloppua mennään keväällä 2014.

E: Ei enää vapaapäiviä reissuun. Huh huh. Väittäisin useimmiten olevani skarpisti bussilla lähtöaikataulun mukaisesti, mutta nyt ei operoiminen sängystä noustua käynytkään kuin tavallisesti. Syy oli varmasti edellisen päivän reitissä Loosister-Roskapankki-Majava ja entisen monitorimiksaajamme Oksun kohtaamisessa.

P: A’vot sie, Hämeenlinnaan käy tie! Näin. Teimme siis paluun SLK-studiomaisemiin ja saisimme soittaa neitsytkeikkamme tuossa legendaarisella Suisto-Klubilla. Isse lähdin haahuilemaan kaupungille paikallisen kaverin, Roopen kanssa ja kävimme piipahtamassa musiikkikauppa Tevarissa(TV-Sävel), jossa soitimme Roopen kanssa yhteisen kitaraklinikan keväällä.

kp: Tilukset olivat Suistolla erittäin kohillaan, hieno mesta. Ilta oli ennakkoon loppuunmyyty, mikä lupaili intiimiä ja hikistä keikkaa. Jännä juttu, ettei eksytty tänne kertaakaan kuusiviikkoisen studiosessiomme aikana viime syksynä… Noh, siitäkin syystä oli hienoa lopettaa Hämeenlinnassa nauhoitetun SLK-levyn kevätkiertueen viimeinen Suomen keikka tänne. Ja mikäpä sulkisi ympyrän paremmin, kuin Janne Saksan vierailu keikalla SLK-kappaleen lopetukseen, mitä siis treenasimme hetken soundchekissa!

Rytmiryhmä pitää huolta energiansaannistaan.

P: Tsekin jälkeen oli luvassa syömäporukat, joka tapahtui jossain kaltereiden takana. Not kidding. Otin muistaakseni sisäfilepihvin, can’t go wrong with that sh#t.

H: Lehtipihvi… Täydellinen pettymys.

E: Kellariravintola Hällä. Hieman epäröin onko retkueemme sopivaa asiakaskuntaa, mutta kuinka sopivasti tosiaan kävikään niin, että ravintolahenkilökunta löysi meille yksityiskabinetin paksujen kiviseinien sisältä, kalteriovilla.

kp: Samassa paikassa nautimme SLK-sessioiden viimeiset pizzat! Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, mutta olo ei ollut vieläkään ihan normaali. Virginiä edeltäneen tiistain oksentelu oli saanut jatkoa eilen (ja tämä ei johtunut liiasta ”nesteytyksestä” Hartwall Areenalla Suomi-Venäjä -pelissä), eikä nytkään meinannut oikein upota. Eli lisäjännitystä illan keikalle, jee jee…

Double selfie with friends @ Hämeenlinna #mukahauska

P: Keikkihän oli juurin niin hyvä ja tiivis kuin saatoi odottaa. Tupa täynnä hikisiä ihmisiä ja kaikilla suu korvissa. Tulihan tuo SLK-tuottajanero Jannen Saksakin lavalle viimeistelemään SLK-kappaleen loppumelodian karulla Sancnityn aikaisella 80’s Charvelilla.

kp: Yleisön mylviminen ennen keikkaa oli todella kovaäänistä. Tilanteessa taisi olla myös sellainen kömmähdys, että keikan alkamisajankohdasta oli kahta eri tietoa, joten jossain vaiheessa odottava huuto ja kannustus meinasi muuttua melko agressiiviseksi ainakin yhden kannattajan puolesta. Pääsimme vihdoin lavalle ja homma oli käytännössä saman tien taputeltu. Joskus keikka lähtee vaikeasti, ja muuttuu timantiksi kesken setin. Joskus loistava alku lössähtää loppua kohden, mutta tänään aavistin heti ensimmäisen kappaleen aikana, että tästä keikasta tulee ihan vitun hyvä. Ja niin kävi.

E: Jos tämä sattuisi jäämään ainoaksi keikaksi Suistolla ikinä, niin meininki oli ainakin mainio ja kannatti ehdottomasti tulla. Mahtavasti paikalla oli myös valtaosa niistä erikoisnaamoista, joiden kanssa on tullut jaettua hauskoja ja hienoja hetkiä kevään mittaan.

H: Ihania ihmisiä. Ihana pullo valkoviiniä.

P: Hieno ilta kaikenkaikkiaan. Lähtisimme kohti länsisatamaa heti, kun kamat on keikin jälkeen bussissa, joten bussijatkot olivat tosiasia. Tallinna odottaa.

kp: Bussijatkot olivat ilmeisetsi melko veljelliset, koska vaihdoimme bändin keskeisen mobiilisome-keskusteluryhmän nimeksi ”The REAL Family”.

Janne Saksa, syypää kaikkeen!