Etsi kuvasta Apina. Vinkki: ei lavan suunnalla.

E: Tarkkailin ikkunastani kuinka muut valuivat bussille. On kummallista nukkua kotona peräkkäisten keikkojen välissä. Siinä menee jotenkin flow pieleen, kun ei kukaan ole kärsimässä Family Guyn katselemisestani. Nummestakin oltiin tulossa yöllä vielä takaisin, joten eipä tarvinnut juuri pakata.

kp: Taisi mennä lääketokkurassa tämä päivä, kun ajomatkastakaan ei jäänyt hirveästi käteen. Vai oliko tämä se reissu, jolla ihmeteltiin Opethin, Johnny Cashin ja Slipknotin DVD-tarjontaa? Noh, syystä tai toisesta matka sujui reippahasti ja paikan päällä oli tuttuja niin helvetisti. Monet pinkysta kuulleet olivat hyvillään minut nähdessäni, koska olettivat miun tulleen ainoastaan ryyppäämään Nummirockiin. Pahoittelin kauniisti hymyillen ja kerroin etten tarvitse viinaa tällä lääkityksellä. Olin kuin partiopoika vankilassa.

E: Olin hieman vihainen itselleni, sillä minun olisi jo aiempien vuosien perusteella ymmärtää tilata pizza mukaan reissuun. Täällä kun tuntuu edelleen olevan poikkeuksellisen hankalaa ymmärtää ideaa energiapitoisesta kasvisruokavaliosta. Pyytelin päivän mittaan varmasti ärsytykseen asti backstage-vastaavalta catering-hedelmiä ja kävin nyysimässä pullaa ruokalasta. Usein taka-aluetilanteista on todellinen rock’n roll kaukana, mutta tässä kohtaa puhuttiin jo kosmisista mittasuhteista.

kp: Onneksi meillä on bussi ja pleikkari, johon pääsee festareita ja ihmisiä karkuun. Mutta vieläkin ihmetyttää kasvisruoan saannin vaikeus isoilta festareilta, varsinkin kun useat muusikot tuntuvat olevan kasvisruokailijoita. Ei kai se niin vaikeaa voi olla?

Hyyrynen ja Mörpid Vomitin laulaja Ryöti.

E: Keikka meni hienosti, mutta sitten taisi kylmä tehdä tepposet työvälineistölle ja hommasta tuli kertaheitolla haastavampaa. Näin elektroniikkapitoisissa laitteissa tosin se ei ole kummoinenkaan ihme, sillä lavalla oli pirun kylmä, vähän kostea, ja takanani sattui vielä olemaan hazer-tuuletin. Luulen, että tässä kohtaa kronologiaa piilee syy siihen, miksi ainakin minä ja Pyry tulisimme valittelemaan kurkkujemme tilannetta Prahassa seuraavalla viikolla.

kp: Keikka oli mainio ja meni vauhdikkaasti ohi. Pyry, jolle keikka oli muuten illan toinen esiintyminen Nummessa, tykitti nuoren vauvan innolla ja bändi taisi olla kylmähköstä ilmasta huolimatta ihan hyvässä vireessä. Tällä keikalla myös selvisi se, että ilman bassoakin nämä kesän esiintymiset tulevat olemaan hieman kyseenalaisia haavereiden välttämisen suhteen, mutta nämä on näitä. Pinky, we will meet again.

Paras juhannur ikin.

H: Sit kun mie haavoitun, kitaristiksi tulee Madredin Aapo. Tätä miettiessä oli mukava maistaa parit juhannuslillit, bussissa, kotimatkalla.

E: Tiesin, että matkaa kotiin oli minulla vähiten. Kiusaus ottaa vaatteet pois oli kovin suuri, mutta vastustin sitä. Otin hörppyä pullon suusta ja vetäydyin hieman taka-alalle tuntemaan ylpeyttä siitä, miten Antti, Pekka ja muut pistivät menemään. ”Eteen, taakse, eteen, taakse…” tulevan pride-viikon hengessä.

E: Tiesin, että matkaa kotiin oli minulla vähiten. Kiusaus ottaa vaatteet pois oli kovin suuri, mutta vastustin sitä. Otin hörppyä pullon suusta ja vetäydyin hieman taka-alalle tuntemaan ylpeyttä siitä, miten Antti, Pekka ja muut pistivät menemään. ”Eteen, taakse, eteen, taakse…” tulevan pride-viikon hengessä.

H: Lappeenrannassa 6:35.

Sakara Recordsin Hyrkäs miettii taksin numeroa. Se on Lemillä 666.