Aamu alkaa eroottisesti Kajaanista ja päättyy kaoottisesti Rovalla.

H: Tiedoksi: matkustimme yhteisellä bussilla, noin 20 henkeä, rutiini oli että tuli herättyä vasta noin yhdeltä päivällä. Tuntuma on se, että ”todellinen Lapin rundaus” alkoi vasta Rovaniemeltä.

Kp: Eläkeläiset opettivat meitä elämään ja kannustivat lähtemään täysillä ulkomaille. Heidän tarinoita kuunnellessaan erinäisistä Saksan reissuista en voinut muuta kuin hyväksyä yllytyksensä. Meidän on yksinkertaisesti pakko, aivan pakko, suunnata manner-Eurooppaan. Ja Eläkeläiset lähtee mukaan.

H: Tivolissa oltiin 2006… Silloin paikalla oli Sakara-bändit ja Pekka Kuusisto. Tällä kertaa sydämessä oli Pekka Jalava ja Eläkeläis-Lassi, josta tuli maailman paras kaveri. Terveisiä Lassille. Aloitimme keskustelun metsästämisestä.

E: Siinä kaksi maailman perversseintä band leaderia.

Kp: Sound checkin jälkeen johdatin yhtyetoverini Emil Lähteenmäen upeasti navigoiden väärään hotelliin.

E: No, ei se viime heinäkuussa ollut väärä.

Alkaa jo silmäkulmassa kiiltää viinatippa.

E: Terveisiä ja suuret kiitokset Leukoplast-Homlstedille ja  Rovaniemen terveysaseman henkilöstölle. Henkilökunta, lähettäkää osoite sähköpostiin stam1na@stam1na.com, niin saatte postia!

Kp: Kun sitten viimein löysimme oikeaan hotelliin ja saimme nimisäädön jälkeen huoneet, respan täti kysyi minulta vielä luottokortin numeroa mahdollista minibaarin laskutusta varten. Totesin hänelle ”en todellakaan tule tarvitsemaan minibaarin palveluita” ja ystävällinen työntekijä vastasi takaisin ”no, jos sie kerran niin sanot niin kyllä mie sinuun luotan.”

E: Seuraavana aamuna maksoin luottokortillani 63,60 € minibaarilaskun, enkä ollut itse juonut minibaarista mitään.

H: Lisäys: Holmstedt maksoi meidän huoneemme laskun, en edes tiedä summaa.

Pärähtävä porukka. Mitä luulette oliko lilleri vai lalleri?

P: Keikka oli miun mielestä erinomainen. Hyvä tunnelma, hyvä meininki ja oli hauska soittaa. Annan arvosanan 9.

Kp: Esitimme ensi kertaa yhtyeen historian aikana kappaleen Viimeinen Atlantis. Sehän meni jopa sinnepäin. Toivottavasti etupään miksaaja Jusbaum oli kartalla ja laski laululiukuani reippaasti alaspäin.

H: Pakko mainita Kananmunahumppa. Sanat toteaa: ”kun kanamunia rikotaan, niin uusia tilalle ostetaan.” Mutta oltiinkos tällä keikalla lillereissä?

E: Mie just mietin että joko tää oli kännikeikka…

Kp: Hiipivä lilleri, piilotettu lälleri löysivät heti alkukeikasta paikkansa Antin kitarakaapin päältä. Kitarakaappi, jonka edessä huomasin viettäväni suurimman osan välispiikeistä. Jossain vaiheessa huomasin myös lavan reunalla viihtyneen Onni Wariksen kera kameran, mutta mies ei kuvannutkaan meitä, vaan itseään meidän keikalla haukkumassa meitä. Neroutta! DVD:llä nähdään.

H: Jallu ja Maggis maistui. Nami!

P: Kyllähän siinä Lilli-Olkkonenkin herkistyi, kun lähes serkkumies Kangasmäki tarjosi fisushottia.

E: Niin siis nyt sie tarkoitat baaritiskillä?

P: Kyllä. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

H: Paitatiskillä minua kosittiin…

P: Sanoit Tepolle ”ei käy”.

H: … kehotin naista mieluummin naimaan vieressä seisovan poikaystävänsä. Lisäksi oli pakko keskeyttää fanin keskustelun alku, sillä hän halusi puhua CMX:stä.

E: Tällä reissulla unesta alkoi todella olla pulaa siinä missä kaljasta ei…

Kuvasta jäi pois Lilli-Olkkonen, joka oli kyllä illan lallu.