Tämmönen mesta. Bongaa kuvasta Kai-Pekka!

E: Tästä kääntyisi vuorokausirytmi niin päälaelleen, ettei sitä saisi kuntoon ennenkuin se olisi jo tarpeetontakin Japanin reissun alla.

H: Olipa vuoden parhaat hengennostattajaiset bussissa, kun Hämeenlinnasta Helsinkiin siirryttiin. Mie miltei liikutuin. Ehkä liikutuinkin, mutten sitä aamuhuuruissa pannut merkille. Kosteaa toimintaa.

P: Jopas oli yö! Lähdimme siis suoraan Suiston keikin jälkeen kohti Helsinkiä ja varhaista lauttamatkaa. Joskus seitsemän aikoihin muutaman tunnin unien jälkeen piti yrittää kestää hereillä kammottava lauttamatka tuossa kelluvassa baarissa. Elimme unelmaa. Maissa sai taas laittaa pään tyynyyn ja useita tunteja myöhemmin heräsin Club Tapperin pihalta teollisuusalueelta. Sisällä meiet otti avosylin vastaan paikan herra, Tönis. Mukava heppu, joka soitti myös rumpuja yhdessä lämppäribändeistä. Tsekin jälkeen hotellille ja odottamaan illan kohokohtaa. Rytmiksen jätkät tulivat hotellilla vastaan. Emme moikanneet.

H: Jeps, nukuttua tuli siis siellä sun täällä, tunti tuolla, kaksi noilla. Jonkinlainen selkeä filmin tallennusmoodi napsahti päälle päivän jo paistaessa. Rytmihäiriö oli todellakin paikalla, olivat itse tuoneet G-juomaa Tallinnaan. Kuten Une välispiikissä kertoikin: ”Normally we Finns go back home with lots of alcohol. We decided to do it backwards – because we’re satanists”. Heheheh!

Tallinnassa kaikki on kauniimpaa!

P: Tässä vaiheessa porukalla alkoi jo maha kurnia, joten lähdimme kaupungille syömähommiin. Paikaksi valikoitui Peppersack, jossa nautimme erinomaisia liharuokia. Emil ei ollut mukana jostain syystä.

(H: Aivan hirvittävän hyvä pihvi, by the way!)

E: Johtui siitä, että Tuomaksella oli perinteitä vanhassa kaupungissa ja huonetoverinani otti minut mukaansa niitä jakamaan. Mukavassa kellariravintolassa jo toista päivää peräkkäin, mutta kroppa oli ravinnon lisäksi kovasti levon tarpeessa. 45 minuuttia ehdittiin Tuomaksen kanssa ottaa nokosia ennenkuin suuntasimme taksilla takaisin keikkapaikalle muita bändejä kuuntelemaan.

H: Myö jaettiin huone Kai-Pekan kanssa. Huoneen löytäminen hotellista oli kuin Kouvolan Väärinpäintalossa heinäsuovan etsiminen. Lopulta saimme jälleen mahdollisuuden nukkua kokonaisen tunnin, kun luottotaksi oli pihalla venailemassa.

P: Tulimme mestoille hieman muita myöhemmin Kaken kanssa ja Töniksen bändi oli jo lavalla. Hyvää trässiähän hyö vetivät. Bäkkäri jaettiin Rytmiksen kanssa ja ahdasta oli ollut, jos olisimme toisiamme silmiin katsoneet. Mutta emme sitä tehneet.

H: Jonkinlainen grindibändi veivasi lavalla, verisine torsoineen heiluen. Tätä iloa ehdin todistaa noin viisi minuuttia, kun jo syliini työnnettiin jättimäinen paperipussillinen lahjoja. Saimme säkillisen paikallista olutta ja viskiä. Muutoinkin tunnelma oli mukavan välitön & maanläheinen. Porukkaa oli paikalla parisen sataa, aivan riittämiin. Vaikutti lupaavalle!

E: Sai kellottaa jo kesäfestareita varten oman rigin kasausaikaa siltä varalta, että Purmonen olisi kesälläkin muissa kiireissä. Ja lavalla oli sen verran paljon ihmisiä ja tavaraa samaan aikaan, ettei oikein tiennyt keneltä ja millä kielellä olisi pyytänyt apua niiden siirtelyssä. Aikatauluissa ei kuitenkaan noudatettu suomalaisittain tiukkaa linjaa, vaan keikka oli starttaava kun kaikki oli valmista. Ja Jussi ja Jyri käyneet tupakalla.

P: Keikki oli täyttä murhaa ja loistava päätös hienolle kevätkiertueelle. Muutaman biisin kasseltuaan yleisö otti meidän avosylin vastaan, oli pittiä, oli hymyä ja hyväksyvää ilmettä. Joku jopa heitti tällä kertaa miun päälle vettä yleisöstä. Puolikkaan ihmisen aikana homma lähti totaalisesti lapasesta. Kesken kitarasoolon teen havainnon, että Huuru on polvillaan takanani ja puree kankusta. Siinähän meni plasmat sekaisin ja lopetin soiton ja lähdin takaa-ajoon. Tulin siinä huitoneeksi solistia kitaran kaulalla, jonka terävät kielenpäät sitten leikkasivat kunnon vekin Lassen oikeaan käteen. Oli siinä Eestiväel ihmettelemistä, kun Huuru läträä omalla verellään kuin mikäkin BM-jorma konsanaan. Onneksi haava saatiin puhdistettua vodkalla hetkeä myöhemmin eikä tapahtumasta jäänyt kai arpea pahempaa muistoa. Sorry, dude.

H: Njet problemos, Speguel. On rock’n roll kun veri vuotaa lavalla! Jyri suositteli jäykkärokotuksen uusimista. Desinfiointi vodkalla sai riittää.

E: Kaikki temput tuli käytettyä, jotta Viroon olisi asiaa toistekin. Energiat oli siinä, vain Huurusta oli bändiläisistä ravintolaan. Mutta hyvällä mielellä tuli mentyä pariksi tunniksi nukkumaan ennenkuin piti sinnitellä vielä lauttamatka Helsinkiin ja junamatka Tampereelle ja pääsisi kunnolla toipumaan. Veronsa vaatinut päätös, toden totta.

H: Jeps. Woodstock-ravintelista käyskenneltyäni hotellille, saatuani joltakin rikkaan oloiselta venäläisbisnestyypiltä olutta, istuin hotlan pihalla klo 7, Rytmihäiriön Jannen ja Oton palaillessa taksilla mestoilta. Vielä yksi kolpakko aulassa ja a’vot, voin julistaa pankin tyhjennetyksi tältä alkupuoliskolta 2014.

P: Mahtava lopetus keväälle, kiitos vielä kaikille keikoilla käyneille! Kesällä nähdään!

Kevään viimeinen stage.